All You Can Move SportPass

A 4 legegészségesebb gyorsétterem, amit ki kell próbálnod

2015. június 24. - AYCM SportPass

salata_grillezett_hus.jpg 

Ülsz az irodában, meredten bámulod a monitort, épp beadványt írsz, kimutatásokat elemzel, vagy elvesztél a számok tengerében, és ebből a katatón állapotból csak egy valami zökkent ki, a gyomrod egyre vállalhatatlanabbul korgó hangja, ami félreérthetetlenül jelzi: dél van, ebédidő.
Kajád nincs, időd meg aztán még annyi sincs, úgyhogy adott a feladat, szerezni kell gyorsan valami finomat! Na de ne csak finom legyen, de legyen egészséges is! És ne csak egészséges, de alakbarát is legyen, hiszen minden nap keményen edzel, szóval nem ártana, ha az ebéded miatt este nem kellene 125 körrel többet futnod a szigeten, amikor az az egy kör is untig elég fárasztó, vagy az az egy óra úszás, kondizás, vagy miegymás is pont elég arra a napra.
Ismerős a helyzet? Ha igen, akkor olvasd el cikkünket, amiben az All You Can Move most összegyűjtötte és letesztelte Nektek az általunk ismert 4 legjobb helyet, ahol biztos, hogy nem tudsz a déli rohanós ebédidőben sem hibázni, és nem húzod keresztbe még a legszigorúbb a diétádat sem!

1. BALAMBÉR ÍNYENC CAFÉ

balamber2.png

A Balambér Ínyenc Café honlapján található bemutatkozóban azt írják:
„Szerettünk volna egy olyan helyet, ahova, ha belépsz, kicsit úgy érzed, mintha haza értél volna” .
Kedves Tulajdonosok! Ez abszolút sikerült!
A bemutatkozó leírástól teljesen függetlenül, amikor beléptünk a helyre, magával ragadott minket az a jóleső, és szívet melengető érzés, ami akkor kerít hatalmába, amikor belépünk a vidéken élő nagymamánk konyhájába, és szinte már azt is várjuk, hogy megcsapja az orrunkat a Mama-féle frissen kisült rántott husi illata. Erre persze itt ne számítsunk, leginkább azért, mert végeredményben extra egészségtudatos és alakbarát menü vadászaton vagyunk, másrészt pedig azért, mert a Balambér teljes kínálata, és így az ebéd menüje is a vegetáriánusoknak, vegánoknak és nyers vegánoknak kíván alternatívát nyújtani, de mindemellett a különböző ételintoleranciával rendelkezők, vagy csak egyszerűen egészségtudatos vendégek igényeit is kielégíti a gondosan összeválogatott, és a tulajdonosok vidéki családi házában termesztett friss zöldségekből és gyümölcsökből álló menüsor.
12:10-kor érkeztünk meg, és ahogy beléptünk, rendkívül barátságos személyzet mosolygott ránk a pult mögül, a provance stílusú bútorok között. A családias légkör kifejezést akár erről a helyről is definiálhatták volna. Miután kigyönyörködtük magunkat a hely kedves, jólesően eklektikus részleteiben, kiválasztottuk az ebédünket. Többféle opció is rendelkezésünkre állt, vegetáriánus és nyers vegán ételek közül választhattuk ki az aznapi menüt (egyébként a pultban kvázi „kiállítási darabként” meg is lehet nézni, hogy melyik fogás hogy néz ki). Miután leadtuk a rendelést, választottunk egy számunkra szimpatikus asztalt, a sok közül.
12:12-kor, vagyis 2 perccel később már meg is kaptuk a forró kelkáposztás csicserilevest. Ízre teljesen rendben volt, rengeteg zöldség volt benne, nem spóroltak ki belőle semmit, az biztos. 12:17-re már el is fogyott a leves az utolsó szem csicseriborsóig, ezt követően volt egy kis időnk - immáron félig tele hassal – még jobban elveszni a hely részleteiben, elolvasgatni a falra írt kedves kis üzeneteket, átvenni a hely pozitív energiáját.
Pár perccel később, 12:23-kor már ki is hozták a főételt, a magyaros lecsót lenkenyérrel. Na, ha eddig nem azt éreztük volna, hogy hazaugrottunk ebédelni a mamához, mostanra akkor is tuti megjött volna ez az érzés. A lecsó frissen készült, természetesen semmi, de semmi mesterséges összetevőt nem éreztünk rajta, semmi adalékanyag, semmi káros cucc, csak a 100% friss zöldség, és a házias ízvilág, a hozzá kapott ropogósra sült könnyű lenkenyér pedig tökéletesen illett hozzá.
12:30-kor fejeztük be az ebédet,  400,- forint ráfizetéssel választhattunk volna olyan menüt is, amihez pluszban süti is jár, de annyira jóllaktunk a levessel és a főétellel, hogy azzal már nem tudtunk volna megküzdeni (bár iszonyatosan gusztusosak voltak a sütik a pultban, de azt már csak a szemünk kívánta :)
 

balamber.jpg

Balambér Ínyenc Cafe
1013 Budapest, Pauler utca 8.
http://balambercafe.hu/

 

 

 

 

 

2. GOURM&DIET ÉTELBÁR

gourm.png

Az egészségtudatos menza! Leginkább így tudnánk röviden jellemezni a Gourm&Diet-et.
Az általunk kipróbált helyek közül a Gourm&Diet igazából nem a legkülönlegesebb, nem is kifejezetten „trendi”, mégis azt kell, hogy mondjuk, ez a cikk pont az ilyen helyek felkutatása és bemutatása végett született, a Gourm&Diet ugyanis pont azoknak az irodistáknak, és rohanó életmódot folytató közönségnek nyújt tökéletes megoldást, akik a „gyorsan, finomat, egészségeset” című játékot űzik nap, mint nap, és akik a megszokott, finom és változatos ízeket szeretnék élvezni, valóban egészséges változatban.    
12.15-kor nyitottunk be a gyorsétterem ajtaján, vagyis nyitottunk volna, ha az ajtóig kígyózó sor vége ott nem lett volna. Helló csúcsidő! Nem sokat, talán 1-2 percet kellett csak várnunk, hogy pár embernyi hely felszabaduljon az ajtó túloldalán, és bejuthassunk az ebédforrás közelébe.
Ahogy beléptünk, minden egyes részlet – de még a sorban állás jelenség is – a klasszik menza feelinget váltotta ki belőlünk, a berendezéstől kezdve az illatokon át, a pult feletti táblára krétával vésett menüsoron keresztül, egészen a tálalópultig, minden. Bőségesen volt időnk felmérni a terepet, és áttanulmányozni az ételkínálatot, mivel az előttünk felgyülemlett éhes embertömeg elég lassan akart fogyni. Azt már előre tudatosítottuk magunkban, hogy annyira kevés az asztal, ellenben annyira sok a vendég, hogy itt bizony társas ebéd lesz idegenekkel, de a közeli irodaházak sokasága miatt az egy négyzetméterre jutó nyakkendős urak száma meglehetősen magas volt, így ezt a kényszerismerkedést nem feltétlenül éltük meg negatívumként. :) Ami az ételválasztékot illeti, bőséges, ha nem menüspecifikus elhatározással érkeztünk volna, valószínűleg gondban lettünk volna a választással.
3 féle menü, a napi menü, a gourm menü és a diet menü közül lehetett választani. A diet menü minden nap ugyanaz, csirkesteak+saláta+kisüveges ásványvíz (egyébként a 3 menü közül a diet a legdrágább, ami nekünk kicsit furcsa volt, az „egészséges életmód igenis drágább” szlogen kántálói itt biztos vernék az asztalt, hogy ugye ugye, mi megmondtuk..). Mivel ezzel a cikkel mi kifejezetten a csirke+saláta+rizs szentháromság börtönéből szerettünk volna kitörni, de mindezt kompromisszumok nélkül, ezért a másik két menü közül választottunk. Nyugodt szívvel, bűntudat és lelkiismeretfurdalás nélkül mondtunk le a monoton csirke+sali menüről, mivel a Gourm&Diet attól nagyszerű, hogy az itt elkészített ételek csökkentett zsír,- és szénhidráttartalmúak, hozzáadott, felesleges cukrot nem tartalmaznak, fehér liszt helyett teljeskiőrlésű lisztet, és magok őrleményeit (mandulaliszt, lenmagliszt, tökmagliszt, kókuszliszt, ...stb), cukor helyett pedig eritritet és xilitet használnak.  Ez a felsorolás pedig zene füleinknek, igaz? :) De ha mindez nem lenne elég, táplálkozástudományi szakértő és dietetikus által összeállított étlapjukon az ételek tápanyagtartalmát is feltüntetik! Tehát kedves IIFYM hívek, vagy fehérje-zsír-szénhidrát számolgatás mellett elkötelezett diétázok, ez a Ti helyetek is, tessék csak tessék!
12:26-ra kerültünk sorra a kis háromszög alakú, műanyag tálcánkkal (ó, hát ez is annyira menza, hogy szinte vártuk, hogy a mögöttünk álló elkezdjen alkudozni a matek leckénkre). A napi menü kókusztejes citromos csirkeleves, és rakott brokkoli, ez mellett tettük le a voksunkat. A kiszolgálás kedves volt, fiatal, mosolygós és segítőkész „menzás nénikre” kell itt számítanunk. Felpakoltuk a tálcát, és a helyünkre battyogtunk (előre jól kinéztük persze, hova fogunk becsatlakozni, üres asztal ugyanis továbbra sem volt). A menüről annyit, hogy nagyon finom volt. (Bár így a sokadik nap után valószínűleg már világossá vált, hogy ugyan a junkfood-ot mélységesen elítéljük, és messziről elkerüljük, ahogy csak tudjuk, viszont ha egészséges ételforrásra lelünk, onnantól ami az ízeket illeti, nem vagyunk válogatósak.:)) Az előző nappal ellentétben, itt a leves nem volt annyira kiadós, ellentétben a főétel annál inkább, ezért itt is pont annyira laktunk jól, amennyire kellett, és nem uralkodott el felettünk a kajakóma, ami minimum délután 4-ig kétséget kizáróan megakadályozott volna minket abban, hogy értékelhető munkát végezzünk az irodában.
Miközben ebédeltünk, az ajtóig álló sor egyébként szépen lassan elszublimált, talán fél órával kellett volna később érkeznünk, hogy megspóroljuk a várakozást.
12:42-re fejeztük be az ebédet. Nem éreztük azt, hogy úgy maradnánk még kicsit, csak úgy ücsörögni az asztal mellett, de ez a hely nem is erről szól. Viszont amit kínál, azt teljes mértékben meg is kapjuk, gyorsan, egészségeset, változatosat és finomat, így az utolsó falat kivégzését követően, jó diák módjára visszavittük a kis tálcánkat, és rohantunk vissza az irodába, hiszen ennél többre nem is lett volna időnk.

gourmand-01.jpg
Gourm&Diet Ételbár
1139 Budapest, Lomb utca 31.
www.gourmanddiet.hu

 

 

 

 

3. FLEX'N'FRESH FOOD AND CAFE

flex.png

Hardcore fitness ebéd, azoknak, akik nem viccelnek!
12:26-kor érkeztünk meg az egyik legnépszerűbb budai edzőteremnek, a Flex Gym-nek is otthont adó épületbe, ahova mi nyilván célirányosan – és éhesen - tértünk be, tudtuk, hogy mit keresünk, ellenkező esetben kívülről nem jöttünk volna rá, hogy a többemeletes épület földszintje nem csak ”minden sport otthona”, ahogy ők hirdetik, de a tiszta étkezés, az edzés előtti vagy utáni speciális testépítő és egészséges ételeket otthona is egyben.
Attól kezdve, hogy beléptünk az épületbe, már nem jelentett gondot megtalálni a Flex'N'Fresh-t, már a bejáratból kiszúrtuk a büfé jellegű helyet.
Izmoktól duzzadó testek között odasétáltunk a pulthoz, ahol kis táblán olvashattuk a kínálatot. Nem nagyon tudtunk volna olyan ebédet választani, amivel elhibázzuk a diétánkat, klasszikus menü ugyan nincs (illetve általában van napi leves, de sajnos a látogatásunkat pont egy napi leves nélküli napra sikerült időzítenünk :)), de a legalapvetőbb és legtisztább fehérje és szénhidrát források minden variációja rendelhető volt, a tilápia, a csirkemell és a marhahús legváltozatosabban, de diétásan elkészített változatain keresztül, a fitness köreteken (barnarizs, jázminrizs, grill zöldségek, párolt zöldségek) át egészen a salátákig. A sima grillcsirkét ugyebár kicsit unjuk, ezért rövid tanakodás után fűszeres csirkemellpogácsát rendeltünk, barnarizzsel, görögsalátával. Leadtuk a rendelést, majd 12:29-kor várakozó pozícióba helyezkedtünk az asztalok közül az egyetlennél, ami éppen szabadon várta, hogy elfoglaljuk. Ekkor volt egy kis időnk jól körülnézni, hiszen az étel itt mindig frissen készül, így tudtuk, hogy ez pár percig eltart majd. A szomszédos asztaloknál komoly testépítők juttatták hozzá épp szervezetüket a déli szükséges – és minden bizonnyal előre pontosan kiszámolt – tápanyagmennyiséghez, de érdekes módon ezt a közeget egyáltalán nem éreztük zavarónak, sőt, azzal hogy ott voltunk, és éppen az ultra clean ebédünkre vártunk, úgy éreztük, mi legalább olyan sokat teszünk azért, hogy jól nézzünk ki, mint ők. :)
A hűtős kínáló pult egyébként roskadásig van pakolva egészséges szendvicsekkel, proteinsütikkel, salátákkal, az asztalokon pedig kis táblán ajánlják a bio limonádét, ami cukormentes, tartósítószermentes, ízfokozómentes „ofkorz”, tehát minden részlet teljesen autentikus „fitness” de ezen a helyen furcsa is lenne, ha nem így lenne. (Bár ezen a ponton meg kell jegyeznünk, hogy a pult tetejére rendkívül frekventált helyre kihelyezett – vagyis épp csak a szemedet nem szúrja ki - Milka Wafelini jelenléte számunkra három óriási kérdőjel, de rövid eszmefuttatás után erre azt a magyarázatot találtuk, hogy ez nyilvánvalóan nem lehet más, mint egy kőkemény akaratpróba az étkező melletti edzőteremből be- és kiáramló versenyzőknek, vagyis „ha ennek ellenállsz barátom, akkor mindent kibírsz”, vagy valami ilyesmi. :) )
12:39-kor hozták ki az ebédünket, a fűszeres csirkemellpogácsa már ránézésre is húúú de guszta volt. Az íze sem okozott csalódást, ezen a kaján érzed, hogy azoknak készül, akik konkrétan csirkén és rizsen élnek, és ezt a párosítást próbálják minél változatosabban és élvezhetőbben elkészíteni! Szerintünk sikerült nekik, ezzel ki lehet bírni bármilyen kemény diétát. Szerintünk. A barnarizzsel és a görög salátával olyan nagyot nem lehet hibázni, ami az elkészítést illeti, ők se hibáztak.
Azt fontos megjegyezni, hogy mi nem az edzőteremből tértünk be edzés előtt, vagy edzés után, csak simán az utcáról estünk be hozzájuk az ebédidőben, az egészségtudatos ebédünkre kiéhezve, és ennek ellenére sem éreztük magunkat idegennek, vagy oda nem valónak, sőt, ahogy azt az elején is írtuk, kifejezetten inspirálón hatott ránk a közeg.
12.52-re fejeztük be a frissen készített, és „ultra clean” fitness ebédünket. Visszavittük a tálcánkat, a pult mögött serénykedő chef kedvesen közvélemény kutatást tartott, hogy elégedettek voltunk-e az ebéddel, ízlett-e, elég volt-e, a héten ez volt az első hely, ahol részünk volt ilyen kedves „utókövetésben”. :)

flex_v1-01.jpg
Flex'N'Fresh food and cafe
1012 Budapest, Márvány utca 17.
https://www.facebook.com/flexnfresh?fref=ts

 

 

 

 

4. MYFOOD-MYBODY

myfood.png

A MyFood-MyBody egy igazán stílusos, fiatalos, kifejezetten trendi hely, Budapest szívében.
Már régóta szemeztünk vele, most végre eljött az ideje, hogy leteszteljük!
12:22-kor érkeztünk meg, itt is először egy gyönyörű edzőterem, a MyBody Personal Training System recepcióján kellett keresztül mennünk, miközben megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy kifejezetten motiválóan tud hatni, ha az egészséges ebédünk forrása közvetlen szomszédságban van egy sportlétesítménnyel, ha a déli betevőnkre való vadászat során fitt, és a megjelenésükre igényes, sportos emberek mellett kell elhaladnunk, ebéd előtt ugyanis egy ilyen közeg mindenképpen arra emlékeztet és ösztönöz minket, hogy kis odafigyeléssel és tudatossággal mi is bármit elérhetünk, legyen szó egy álom alakról, vagy „csak” az egészségünkről. Mennyivel inspirálóbb egy olyan miliőben ebédelni, ahol nem minden a bűnre csábít minket, ahol nem az ugyan biztos látszatra nagyon gusztusos és nyálcsorgató, de tartósítószerben és mesterséges adalékanyagokban tocsogó, egészségtelen „junkfoodot” tolják az arcunkba úgy, és olyan agresszíven, hogy szinte esélyünk sincs mást választani, még ha valahol lelkünk mélyén tudjuk, hogy nem jó. És most nem, véletlenül sem diétáról beszélek, továbbra is „csak” az egészségünkről.
Nos, ezek a gondolatokat a MyFood-MyBody váltotta ki belőlünk abban a másfél percben, amíg az edzőterem recepcióján keresztül eljutottunk az étkező részre. :) Maga a hely inkább „büfé”, mint étterem jellegű, de itt a büfé szót értsd annak a mai, nagyon is trendi, divatos értelmében. Gyönyörű, világos, tágas tér fogadott minket, letisztult és szemet gyönyörködtető berendezés, nagyon csajos, nagyon fancy, és nagyon fitness. A pultnál tudtuk kiválasztani az ebédünket, szintén a pult mögötti falon elhelyezett tábláról választhattunk az egészséges fogások közül. Várakozásunknak megfelelően a teljesen autentikus „fitness-ebédek” közül válogathattunk, mely fogások alfája és az omegája szinte minden esetben a csirke, a rizs és a zöldség, de szintén várakozásunknak és igényeinknek megfelelően ezek a legváltozatosabb formában voltak elkészítve, így bár visszatértünk a CsRZs (csirke+rizs+zöldség) szentháromsághoz, de itt gondoskodnak arról, hogy ezt monotonnak, vagy egyhangúnak semmi esetre se érezzük.  
Miután rendeltünk, 12:25-kor ültünk le az asztalunkhoz. A helyválasztás tekintetében a bőség zavarában „szenvedtünk”, végül azt az asztalt választottuk, ami az étteremben megvásárolható táplálékkiegészítőket, egészséges életmódot támogató termékeket, alapanyagokat, és egyéb, „edzéshez jól jöhet”, különféle design cuccokat felsorakoztató fal mellett helyezkedett el. Mi persze ennek is kimondottan örültünk, hiszen mint az alakjukra és az egészségükre igényes individuumok, előszeretettel tanulmányoztuk várakozás közben ezeket.
12:43-kor kaptuk meg az ebédet, csirkesaslikot rizzsel, salátával, hozzá a citromos-uborkás limonádéval. Ebből a kajából szerintünk kihozták a maximumot. Finom volt, jó volt a fűszerezése, és adagra is pont elég (sőt majdnem sok is), pedig először amikor megkaptuk, e tekintetben voltak kétségeink, ám ezek teljesen szertefoszlottak, mire végeztünk az utolsó falattal is. Na igen, ez is bizonyítja, hogy mennyit számít, ha minőségi ételt juttatunk a szervezetünkbe.
12:55-re fejeztük be az ebédet, mint írtam, annyira jóllaktunk, hogy már a limonádénkat sem bírtuk meginni. :)

myfood-01.jpg
MyFood-MyBody
1065 Budapest, Hajós utca 32.
https://www.facebook.com/pages/MyFood-MyBody-healthy-fit-lifestyle/805680906183398?fref=ts

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr697568178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása