All You Can Move SportPass

A 4 legjobb c®ossfit terem

Ahol belőled is crossfit atléta válhat!

2015. augusztus 06. - AYCM SportPass

crossfit_us_ourculture.jpg

A crossfitet valamiféle elsőre érthetetlen és megfejthetetlen mítosz lengi körül, egyesek támadják, egyesek már-már természetellenes módon rajonganak érte. A crossfitet lehet szeretni, vagy nem szeretni, lássuk be, napjainkban ez az egyik legnépszerűbb, ugyanakkor legmegosztóbb mozgásforma. Tőlünk nap, mint nap rengeteg Klubtag kérdezi, hogy ajánljuk, vagy nem ajánljuk, mi meg olyanok vagyunk, hogy ha valamiről véleményt formálunk, és azt nagyközönség felé közvetítjük, akkor szeretjük azt előtte körültekintően megalapozni. A feladat tehát adta magát, ahhoz, hogy magabiztosan eldöntsük, a hívők, vagy a támadók, esetleg a szkeptikusok táborát kívánjuk gyarapítani, saját bőrünkön kell tapasztalnunk, mit nyújt egy igazi crossfit edzés.


Ahhoz, hogy az igazi crossfitet ismerjük meg, biztosra mentünk, és azokat a termeket próbáltuk ki, ahol az igazi crossfit edzéseket tartják. Az igazi, original crossfitet ugyanis csak ott kapod, ahol erre engedéllyel rendelkeznek. A hivatalos crossfit terem licenszét ma Magyarországon csak nagyon kevés terem mondhatja magáénak, ami nem véletlen, mivel az engedély megszerzésének többek közt rendkívül komoly szakmai követelményei vannak.

cropped-cropped-bapod-wallpaper-goalsachievement-1024x681.jpg
4 hivatalos budapesti crosssfit termet kerestünk fel, és vettünk részt az edzéseiken. A minél reprezentatívabb és informálisabb eredmény érdekében az irodából ketten teszteltünk, így nemcsak mindkét nem, de két különböző edzettségi állapot is képviseltette magát, vagyis egy mondhatni nulla crossfit tapasztalattal rendelkező gyenge nő, és egy mondhatni komolyabb crossfitt múlttal rendelkező erős férfi élménybeszámolóján keresztül ismerhetitek meg a bemutatott termeket.

 
Ami pedig crossfit tényfeltáró körutunk végére kialakult konklúziót illeti, vagyis az All You Can Move álláspontja a következő:
A crossfit egy nagyszerű mozgásforma, talán az egyik legjobb választás annak, aki állandó versenyben áll önmagával, aki mindig többre és többre vágyik, megszállottja a folyamatos fejlődésnek, és a - manapság annyira népszerű kifejezéssel élve - a komfortzónából való kilépésnek. Aki szereti a mindig változatos edzéseket, aki szeret csapatban küzdeni, és aki nem esik kétségbe, ha felszalad rá egy komolyabb mennyiségű izomtömeg.
DE! A crossfit esetében valóban komoly szakmai felkészültséget és tapasztalatot igénylő edzésről van szó, a hozzá nem értés pedig valóban akár sérüléshez is vezethet, ezért mindenki körültekintően válasszon magának crossfit termet, ugyanis „nem minden crossfit, ami fénylik”


Az alábbi négy teremben tartott crossfit edzéseket azonban NAGYON AJÁNLJUK mindenkinek! Ahogy az a beszámolókból is látható lesz, ezekben a termekben a legfelkészültebb edzők, a legjobb eszközök segítségével, a legjobb hangulatú edzéseken garantálják, hogy nem csak átéled ezt a megfoghatatlan érzést, ami a sportágat körülveszi, de egy életre a crossfit rabjává válsz.

1. REEBOK CROSSFIT DUNA

img_8062.jpg

reebok_crossfit_budapest_duna.jpg

Női szemmel:

A hajógyári szigeten található, raktárépületből átalakított, professzionális, Budapest egyik legnívósabb és legelismertebb crossfit termét egy szombati napon látogattuk meg, méghozzá azon a szombaton, amikor évszázados meleg rekordok dőltek meg, ami 40 fokot jelentett árnyékban, de tényleg.

 Tovább...

reebok_crossfit_budapest_duna.jpg

Férfi szemmel:

A tesztünk első állomása a Reebok egyetlen itthoni hivatalos terme a Reebok Crossfit Duna volt.A terem a Hajógyári sziget indusztriál és poszt-party környezetében található. Elhelyezkedése ideálisnak mondható, ugyanis óriási szabad (elhagyott) területtel rendelkezik, amelyet szabadon ki lehet használni akár futáshoz akár egyéb gyakorlatokhoz. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autósan is.

Tovább...

 

2. CROSSFIT B'BROS

2.jpg

10906238_906903859350108_1601673979570561381_n.jpg

Női szemmel:

A 14. kerület csendes, nyugis részén található Crossfit B’Bros terem volt a második állomásunk. Első pozitív tapasztalatunk az edzőteremmel kapcsolatban a hatalmas és tágas parkoló, manapság ezt már nagyon kell értékelni. Az épület kívülről bennem személy szerint olyan érzést keltett, mint egy régi művház, de borzasztóan kreatív külsőt varázsoltak neki, így már első látásra volt egy kellemes aurája.

Tovább...

10906238_906903859350108_1601673979570561381_n.jpg

Férfi szemmel:

Az év legmelegebb hetén (nem a Pride) sikerült idelátogatni. Edzés nélkül is patakokban folyt a víz rólunk. Persze vizet ennek megfelelően egy decit nem vittünk magunkkal… igazi profik vagyunk! Az előző terem egy nagy űrt hagyott bennünk (pozitív értelemben), így nagyon vártuk az új lehetőséget.

Tovább...

 

3. CROSSFIT TESSERACT

maxresdefault.jpg

11258519_824692624287849_1461814051877083929_n.jpg

Női szemmel:

Nehéz helyzetben vagyok. Attól tartok az a vád ér, hogy fizetett PR cikkeket írunk azokról a crossfit termekről, amiket kipróbálunk, és ezért van az, hogy agyba-főbe dicsérjük őket, pedig erről szó sincs! Az igazság az, hogy a tesztkörutunk során egyik pozitív csalódás a másik után ér minket,

Tovább...

 

11258519_824692624287849_1461814051877083929_n.jpg

Férfi szemmel:

Bár aranykorszakát élik a Marvel filmek, de jelen esetben semmi kötődés nincs a szuperhősökhöz., ám hétköznapi emberek számára mégis hihetetlen teljesítményekre lesz képes az, aki itt el kezd edzeni.

 Tovább...

 

 4. CROSSFIT TRAFO

maxresdefault_1.jpg

 

b9fa6-t6857_1-184.jpgNői szemmel:

A Crossfit Trafo – mily meglepő módon –ugyancsak egy gyárépületben található a 8. kerületben, közvetlenül az Orczy park hatalmas zöld területének szomszédságában. Az első pozitív élmény, hogy a gyár udvarában ingyenes a parkolás, és egy fokkal talán megnyugtatóbb is a terem előtti zárt helyen parkolni, mint az utcán.

Tovább...

b9fa6-t6857_1-184.jpg

Férfi szemmel:

Teremlátogatásunk utolsó állomásához érkeztünk. 3 terem és 3 különböző edzés, különböző erősségek és jellegzetesség. A Trafó ezek között hol foglal helyet és mit képvisel? A hely ahova legyél bárki, érkezz bárhonnan, rendelkezz bármilyen sport múlttal, itt megtalálod a helyed és csodát tesznek veled. Van egy célkitűzésed, itt megmutatják, hogyan szárnyald túl.

Tovább...

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr207682270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása