AYCM 2018

2017. november 29. - AYCM

EZÉRT LESZEL AYCM KLUBTAG 2018-BAN..IS ;)
Váltsd ki az AYCM SportPass-t 2017.december 5-től Szilveszterig, és ha egy összegben kifizeted az egész éves Klubtagságot,
1 HÓNAPOT AJÁNDÉKBA ADUNK NEKED. SŐT!
Bekerülsz a kalapba is a szuper ajándékok egyikéért!

A 2018-as ajánlatunkat itt éred el:
http://aycm.hu/ebl/kiajanlo/index.php?nev=AYCM_Kiajanlo

Részletek a játékról: https://allyoucanmove.hu/karacsonyi-akcio

Egész évre szóló élményt ajándékba

Ajándék? Bónusz? Év végi juttatás? Karácsonyra vagy bármikor az évben?

Ha személyes ajándékot keresel, aminek kortól és nemtől függetlenül mindenki örül, most megtaláltad.

Az AYCM SportPass-szal az országban szinte bárhol sportolhatsz, legyen szó wakeboardról, jógáról, táncról, golfról, vitorlázásról, teniszről, fitneszről, falmászásról, stb.

A részletekért írj nekünk az info@aycm.hu  címre. :)

Új kezdő tánccsoportok indulnak a héten a Goldance Tánciskola-ban!

Új kezdő tánccsoportok indulnak a héten a Goldance Tánciskola-ban!

Miért is érdemes táncolni?
➔ javítja a közérzetet, oldja a feszültséget
➔ fejleszti a koncentrációs készséget
➔ egészséges tartást biztosít, tökéletes alakformáló
➔ szuper közösség, új ismerősök
➔ hol máshol, mint Budapest legnagyobb tánciskolájában?

A Goldance tánciskolában 12 helyszínen tanulhatsz 6 különböző táncstílust, kezdőtől a hobbi szintig. Melyik táncot kezded el tanulni?

Órarend: http://goldance.hu/tanciskola_orarend-m50.html

Öt tipp első paintballozáshoz

Öt tipp első paintballozáshoz

Íme öt tuti tipp az első paintballozásodhoz egy profi paintballostól, Ludas Viktortól a Paintball Akadémia SE elnökétől.

Amikor először mész paintballozni bizonyára sok új élményben lesz részed, adok öt egyszerű tippet, ami sokat segíthet Neked!

1.) A paintball egy csapatjáték

A paintball csapatjáték. Az egyéni villanások ugyan képesek megváltoztatni egy-egy játék képét, de összességében csapatként játszva tudtok jó eredményt elérni. Amikor egy versenyen jól szerepeltünk, szinte mindig a csapatjátéknak köszönhettük a végső győzelmet. Sokszor olyan csapatokat is felül lehet így múlni, akik egyénileg jobbak Nálatok! Ezért érdemes együtt mozognotok, fedeznetek egymást és egy előre meghatározott stratégia szerint játszanotok.

2.) Kommunikáció

Ha jól kommunikáltok, akkor a csapattársaid lesznek a Te szemeid és ahogy a mondás tartja: több szem, többet lát! A kommunikáció az egyik legfontosabb eleme a paintball csapatmunkának. Gondolj csak bele, ha csak 5 ellenféllel számolsz, vajon figyelemmel tudsz kísérni 5 embert, hogy merre mozog, hova lő éppen? Ha jól kommunikáltok, akkor szükség esetén akár játék közben is meg tudjátok változtatni a stratégiát, vagy tudtok egymásnak szólni, ha az ellenfél valami váratlant húzott. Törekedjetek az egyszerűségre a kommunikációban. Ha irányról és formáról nevezitek el a fedezéket az nagy könnyebbség, pl.: jobb hátsó kocka, bal henger, stb.

3.) Ne legyen csőlátásod!

Amint a két ellenfél csapat találkozik, a paintball pálya fedezékei közt nagyon gyorsan elkezdenek pörögni az események. Ezért fontos, hogy mindig kísérd figyelemmel a játék egészét. Ha csak egy dologra, egy ellenfélre koncentrálsz, könnyen bajba kerülhetsz, mert addig a többiek esetleg bekerítenek. Ezért is fontos, hogy a társaiddal folyamatosan kommunikációban legyél.

4.) Szélesítsétek a pályát!

A paintballban nagyon fontosak a szögek, ahogy a szakzsargonban használjuk: a pálya szélesítése. A győzelmet sokkal könnyebb megszerezni a széleken, mint frontális támadással. Ennek a legegyszerűbb módja, ha 1-2 játékossal frontális támadást színlelsz, elvonod az ellenfél tűzerejét és figyelmét, míg a többiek az oldalról bekerítik őket. Ha jól lezárjátok a szögeket, akkor az ellenfelek egy nagyon szűk helyre fognak beszorulni, így biztos, hogy rövidesen kiesnek a játékból.

4.) Szóródjatok szét és lépésről lépésre haladjatok előre!

Az első játékosok közt gyakran látni, hogy a legközelebbi fedezéket választják és ott kempelnek a játék egész ideje alatt. A félelem érthető, de fontos, hogy minél többen maradtok hátul, annál kevesebben lesztek valójában az ellenfelekkel szemben. Így a csapatod hátrányba kerül (mintha fociban 11 játékosból párat leültetnél a cserepadra) és szép lassan felőrölnek majd Titeket.

Paintball tippek 5. – Csak akkor találhatsz el valakit, ha lősz!

Fontos, ha kijössz a fedezék mögül és lősz, az ellenfeled is el tud téged találni. Ezért minél kevesebb találati felületet mutass magadból, amikor kihajolsz lőni. Emellett próbáld meg folyamatosan változtatni a helyet, ahol kihajolsz lőni, így az ellenfeled nehezebben fog tudni Téged eltalálni. A fedezék tetején óvatosan játssz, hiszen itt vagy a legvédtelenebb.

+1 tipp:

Ha van kedved, gyere le hozzánk egy paintball edzésre, ahol könnyen elsajátítható technikai trükköket is mutatunk!

További paintball tippek a linkre kattintva. Érdekel a paintball vagy szeretnél egyet játszani? Keresd fel a Paintball Akadémiát, ahol az edzéseken AYCM kártyával kedvezményben is részesülsz!

 

http://paintballakademia.hu/index.php/2017/01/25/paintball-tippek-profiktol-az-elso-jatekodhoz/

Körbefutottuk a Balatont

Lefutottuk, megcsináltuk! Megkerültük futva a Balatont, közben egy párszor meghaltunk, majd feltámadtunk. Büszkék vagyunk, hogy míg az induló csapatok közül több száz feladta, az ALL YOU CAN MOVE futói 22 óra alatt teljesítették a távot. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk és ezt most meg is osztjuk, hogy tudjanak meríteni belőle azok, akik jövőre megpróbálkoznak ezzel az embert próbáló versennyel. Elsőként Dobrosi Eszter, az AYCM key account managere mesél nekünk.

dobi_ub_blogra.jpg  

 Dobrosi Eszter / key account manager

Mennyit futottál/ kísértél?

13 km-t futottam összesen és kb. 30 km-t kísértem bringával. Elsőre ez lehet, hogy kevésnek hangzik, de a délutáni szakaszon nagyon sokat kellett a tűző napon, emelkedőkkel tűzdelt útvonalon futni. Sok helyen egyáltalán nem volt árnyék.

Hogy értékeled a teljesítményedet?

A magammal szemben támasztott elvárásokat hoztam.  

A pont, amikor szidtad, aki kitalálta ezt az egészet? :)

Nem volt ilyen. Az egész program alatt és utána is csak jó dolgokat meséltem mindenkinek.

A pont, amikor azt mondtad, érdemes volt elindulni? 

Ez nem volt kérdés egy pillanatig sem. :)

dobi_bicaj_ub.jpg

Élmények, élmények, élmények…

  1. Nagyon jó csapatépítő program volt, ez már önmagában egy szuper élmény.
  2. Mindenki maximálisan segítette a másikat a közös cél érdekében, vigyáztunk egymásra, és közben nagyon jól éreztük magunkat.
  3. Az egyik éjszakai szakaszon Anna kísért biciklivel és közben énekelt nekem (https://www.youtube.com/watch?v=_6xNuUEnh2g) Brenda Lee elbújhat mögötte, de komolyan. Azóta is karácsonyi dalokat hallgatok… :)
  4. a kimerültség miatt a hajnali szakasz előtt már csak az alvásra tudtam gondolni, de nem lehetett. Futás közben is arra koncentráltam, hogy el ne aludjak. J Persze ilyenkor fut el az ember egy kuka mellett, aminek egy hatalmas párna van a tetején… Nyugi, nem álltam meg. :)
  5. Ami a megállást illeti; a felkészülésem alatt sokszor futottam hegyen, de a lankásabb részeken azért tartottam pihenőket is. A versenyen viszont egyszer sem húztam be a féket.
  6. Az alvásra visszatérve; Tomival Zamárdiban a parton a fűben dőltünk ki.
    Nem aludtunk sokat, de rengeteget számított, és persze gyönyörű volt Tihannyal szemben a napfelkeltére ébredni. Azt hiszem, itt remek fotók is készültek. :)
  7. Ami még mindenképpen említést érdemel, hogy több céges kapcsolattartónkkal és Klubtagunkkal találkoztunk, ők is futottak, együtt szenvedtünk, együtt örültünk és velük is történt egyfajta „csapatépítés”. Ők is láthatták, hogy nem csak papolunk a mozgás fontosságáról, hanem igenis mi is beállunk és lefutunk 220 km-t, ha kell :)
  8. Idén a csopaki frissítő és váltópontot is az AYCM támogatta, ezért a nem futó kollégáink ott segítették a felfrissülést és a haladást, de ahogy tapasztaltam és más csapatoktól is hallottam, a hangulat fokozásából is kivették a részüket. :)

Tervek a következő Ultrabalatonra?

Fontolgatom, hogy bringával a teljes kört megteszem. Ezen már a tavalyi UB után is gondolkodtam, szerintem jövőre beérik.

Még egy hasznos info: Sokan kértek tőlem AYCM tetoválásokat a verseny alatt. Bőrtípustól függ, de van, akiről nagyon nehezen jön le. Mielőtt sokat emlegetnének, nekik az acetonos körömlakklemosót ajánlom.

Óóó és egy fontos észrevétel: Ha beszéltek a szervezőkkel, feltétlenül említsétek meg, hogy a 60-as táblák nagymértékben lassították a haladást. :)

dobi_tattoo.jpg

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Holnap ilyenkor már róni fogjuk javában a kilométereket a 10. Ultrabalatonon, melynek az ALL YOU CAN MOVE nem csak indulója, de támogatója is. Az AYCM a hétköznapokon is jól bevált csapatmunkát ülteti majd át a balatoni futóversenyre, ami azt jelenti, hogy tulajdonosok, vezetők és beosztottak egymást támogatva küzdenek majd, 220km-en keresztül. Ott lesz így az AYCM tulajdonosa, Schneider Balázs is, aki felkészültségével és elszántságával az egész csapatnak példát mutat és a 220 km-ből egy maratonnyit vállalt magára.

10888809_757118227676057_3599053363849003542_n.jpg

Schneider Balázs / az AYCM tulajdonosa

Egy szóval az Ultrabalaton?

Nagyon összehoz, és nagyon elfáraszt!

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén (újra) indulunk? Őszintén! :)

Örültem! Lett motivációm minden reggel futni újra egy évig.

img_3415.jpg

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Minden nap futok, napi 6km-t.

Mit jelent számodra a futás?

A fitten tartást, mindennapos mozgást.

img_3410.jpg

Gyermek-, serdülőkori élmény futóversenyről?

Mindig szerettem futni, egész életem folyamán mindig futottam, sosem volt rossz élményem ezzel kapcsolatban. Korábban úsztam, annak is a kiegészítő sportága volt, amikor pedig triatlonoztam akkor meg az alapja.

Motiváció?

Az Ultrabalaton egy újabb cél, amit le kell küzdeni, amit leküzdhetek.

img_3437_2.jpg

A Monacói Nagydíjról az Ultrabalatonra – interjú Szujó Zoltánnal

Két nap és indul az Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A mezőny Balatonaligáról startol el, és a Balaton körbefutásával 220 km-es távot teljesít majd, megállás nélkül. Az AYCM csapatát erősíti a Forma-1 kommentátora is, aki csapata szerint a Forma1-es közvetítéseken megismert tempót és energiát helyezi majd az aszfaltra, semmilyen sebességhatárt nem tisztelve. Szujó Zoltánnal az Ultrabalatonról és a futásról beszélgettünk.  

Az első szó, ami eszedbe jut, ha meghallod, hogy Ultrabalaton? Most!

Egy mosószer. Félretéve a viccet, kemény lesz éjszaka meg hajnalban futni. Volt már szerencsém indulni egy 24 órás bicikliversenyen és azért őszintén szólva, hajnal 3-kor nem esik jól egyetlen sporttevékenység sem. Hál’ istennek nekem 5:40-kor lesz a második etapom az első pedig valamikor a későesti órákban, még szombaton. Azért kicsit összerezzenek, amikor meghallom ezt a kifejezést, hogy Ultrabalaton, de igyekszem készülni.

Hogyan?

Természetesen futással és cross traininggel is. Szerencsére azért az All You Can Move SportPass kitárja a lehetőségek kapuját, ami a sportot és a felkészülést illeti egy ilyen verseny előtt. Emellett a természetből is próbálok meríteni; Tegnap bicikliztem például egy hatalmasat az erdőben, amit eredetileg nem terveztem olyan hosszúra, mint amilyenre sikerült, de eltévedtem és nagyon rutintalanul még vizet sem vittem magammal. GPS-t sem, úgyhogy keringtem a Pilisben, míg végül ki nem találtam. Nagyon nagy élmény volt. Ezen kívül – pontosan 8 nappal az Ultrabalaton előtt – hivatalosan is megnyitottam magam számára a strandszezont a Balatonon, ugyanis Alsóbélatelepnél belegázoltam a jéghideg vízbe és úsztam egy kicsit.

Indultál valaha ilyen futóversenyen?

Igen, voltunk már egy pár rendezvényen. Még családdal is, egy-két kilométert futottunk közösen a gyerekekkel is. Nem vagyok azért teljesen tapasztalatlan ezen a téren. 5-10-15 km-es „próbálkozásaink” voltak már korábban. Indultunk az éjszakai futáson, Budapesten. Az például egy szenzációs élmény volt.

Gyerekkori futóversenyekről milyen emlékeid vannak?

A mezei futóversenyek nagyon megmaradtak. Az akkoriban nagy divat volt, főleg a Madarak és Fák Napján, tavasszal. Kizavartak minket a gátoldalba és lehetett futni a Körös parton, ami nem volt valami nagy élmény, de mindig szedtem a lábamat. Alapvetően nem szerettem annyira futni. Most, felnőtt fejjel kaptam rá.

Mit élvezel benne a legjobban?

Azt, hogy egyedül vagyok és ebben a monoton mozgásban nagyon el lehet lazulni, főleg fejben. Kitisztul az ember. Ez nagyon fontos, mert ömlik ránk a sok információ, amit szűrnünk kell, és folyamatosan fel kell dolgoznunk. Az, amikor az ember ezt ki tudja zárni maga a megnyugvás. Szerintem a futás egy relaxációs technika.  

Az All You Can Move csapatát fogod erősíteni hétvégén és a te helyzeted picit speciális, merthogy Forma-1 futam van…

Igen, mert az Ultrabalaton pont a Monacói Nagydíj hétvégéjére esik, ami logisztikailag picit megnehezíti majd a dolgomat, meg lehet, hogy a mikrofon mögött is, de igyekszem majd annyira sokat pihenni, amennyit csak tudok. A szombati időmérő edzés közvetítése után beugrom az autóba, lemegyek a Balatonra és lefutom az első, 8.3 kilométeres szakaszomat. Majd átmegyek a déli partra, közel a második etapomhoz, ami Balatonszéplaknál lesz, ott alszom, amennyit csak tudok, és aztán hajnalban lefutom a másik 8.3 kilométeres távot. Ha minden jól megy, a korareggeli órákban végzek, feljövök Budapestre és beülök kommentálni. Érdekes lesz, de várom már nagyon, és örülök, hogy egy olyan csapat tagjaként futhatok majd, amely maga a sport. :) 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Most szombaton 10. alkalommal kerül megrendezésre az Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A mezőny Balatonaligáról startol el, és a Balaton körbefutásával 220 km-es távot teljesít majd, megállás nélkül. A versenyen az összetartás szellemében rengeteg vállalat csapatként képviselteti magát,  így az AYCM kötelességének érezte az indulást is. Az AYCM pénzügyi igazgatója, Kecskés Csaba a cég gazdasági ügyei helyett a hétvégén a csapat futóit kíséri majd figyelemmel.

246594_10151002319047774_1473795382_n.jpg

Kecskés Csaba / pénzügyi igazgató

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kihívás.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Már tavaly, amikor befejeztük tudtuk, hogy idén is megyünk, így nem ért meglepetésként és a tavalyi tapasztalatokkal a hátunk mögött már csak egy jó bulinak fogom fel.

Hogyan készülsz?

Én kizárólag fejben, mert csak kerékpárral kísérek. :)

img_3353_1.jpg

A legjobb pillanat?

Nem tudnék egyetlen pillanatot kiemelni. Nagyon sok emlékezetes pillanat volt, amin jót nevettünk, akkor is és most visszagondolva is elmosolyodok. Az egyik legemlékezetesebb talán, amikor Enikőt kísértem éjszaka és Ő ráállt az előtte futó tempójára és követtük, de sajnos egy zsákutcában lyukadtunk ki, mert egy kereszteződést benéztünk az előttünk futóval egyetemben. Jót nevettünk, majd folyatattuk a szakaszt, pedig már igencsak fáradtak voltunk. Ami még nagyon megmaradt bennem, hogy éjszaka egy pillanatra elaludtam a kocsiban – úgy éreztem egy pillanat – és amikor felnéztem nyugtáztam, hogy tényleg egy pillanat volt, mert még ott van Balázs kocsija mögöttünk. Egy kis idő múlva, amikor megnéztem megint, rájöttem, hogy az nem is az ő kocsija, hanem csak egy ugyanolyan autó. Csörgött is a telefonom, hogy ők már rég a másik ponton vannak. Felborul picit az ember érzékelése. :)

img_3433_2.jpg

És a legrosszabb?

Nagyon nem szeretem az esőt, de hajnalra kaptunk belőle, ezért ezek a hajnali esős szakaszok tartoznak a rosszabb pillanatok közé.

Motiváció?

Én továbbra is csak azért kísérek, mert egyszerűen ki nem állhatok futni csak úgy magában. Szükségem van egy labdára, vagy valamire, amit kergethetek. :) Kísérőre is szükség van, így semmiképp sem szeretném kihagyni, mert egy nagyon jó buli és nagyszerű csapatépítő is egyben.

ub2015_2.jpg

 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

A május 28-án elrajtoló Ultrabalaton sokak életében az első komolyabb „felnőttkori” futóverseny lesz. Nos, ők a futók nyelvén szólva, elég jól „bekezdenek” ezzel a 24 órás futófesztivállal, még akkor is, ha a 220 km-t – amit a Balaton körbefutása jelent – csapatban teljesítik. A verseny Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja és mivel a vállalat maga a sport, a rendezvény támogatása mellett idén is kötelességének érezte az indulást. Az AYCM csapatában is vannak természetesen újoncok. Ilyen Aranyos Anna is, aki a többiek lelkesedéséből próbál erőt meríteni.

fb-bzfoto-45.JPG

Aranyos Anna / ügyfélszolgálat / controlling

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kihívás.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Mivel én még nem voltam tavaly a csapat tagja, ezért nekem ez az első lesz. Sajnos a futás nem az én sportom, de szeretem a kihívásokat. Nem mellesleg nagyon sokat segít az, hogy a többiek motiváltak, mert ezzel engem is motiválnak.

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Fokozatosan. Sajnos sokáig nem sportoltam aktívan, így egy ideje próbálom visszaépíteni a rendszeres edzést a mindennapjaimba. Én inkább kondizni szeretek, de nyilván ebben az esetben a kardió elengedhetetlen, úgyhogy Veresen futom a köröket. Szerencsémre pont a domb tetején lakunk, így egy kis extrém magasság is hozzásegít, hogy jobban teljesítsek majd.

Mit vársz a mostani eseménytől?

Mivel nem szeretek hosszútávot futni, számomra a csapatszellem, illetve a hatalmas adrenalin bomba lesz az, ami megkoronázza ezt az eseményt.

Gyermek-serdülőkori élmény futóversenyről?

Gyerekkoromban rengeteget futottam, azonban én inkább rövidtávfutó voltam. Ebből kifolyólag nehéz lesz leküzdenem ezt a távot, na meg persze az időjárás is mindig sikeresen megtréfál.

Motiváció?

Egyértelműen a többiek! Illetve ez is egy új „challenge”, ami csak rám vár. :)

ub2015_1.jpg

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Alig két hét és elrajtol Balatonaligáról a 10. Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A munkavállalók sportolását elősegítő vállalat a hétköznapokon is jól bevált csapatmunkát ülteti majd át a május 28-i futóversenyre, ami azt jelenti, hogy tulajdonosok, vezetők és beosztottak egymást támogatva küzdenek majd, 220km-en keresztül. Ott lesz így az AYCM tulajdonosa, dr. Mihalik Zsuzsa is, aki egy sérülés miatt ugyan idén futással nem, de minden egyéb eszközzel támogatja majd a csapatot.    

11216724_10200506331138071_8130895847733095848_n.jpg

Mihalik Zsuzsa / AYCM tulajdonosa

Egy szóval az Ultrabalaton?

Az akaraterő diadala.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Örültem neki, noha én idén sajnos nem futok az Achilles-szakadásom miatt, de jövőre biztosan indulok én is!

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Lélekben. De azt nagyon erősen. :)

A legjobb pillanat?

Kétszer futottam, egyszer éjszaka, 2 körül, majd hajnalban, és annyira élveztem, ahogy kelt fel a nap. A sötétségből belefutottam a fénybe, mindezt a Balaton partján!

img_3360.jpg

És a legrosszabb?

Nem volt ilyen. Most az a rossz, hogy nem futhatok... Várj, mégis van. A nappali futókat kísértem biciklivel, és kidurrant a bicajom kereke. Integettem a mellettem elhúzó, kísérő AYCM autónak, mire ők kedvesen visszaintegettek, majd nyomtak egy kövéret. Én meg toltam vidáman tovább a 45 fokban a biciklit, még 6 kilométeren át. Tényleg le kell már fogyni, nincs olyan vastag bicikligumi, ami elbírna... :)

Mit jelent neked a futás?

A futás jelenti az innovációt. Amikor már szabályossá válik a lélegzetem, és már nem kell minden lépésnél meggyőznöm magam, hogy fussak tovább, akkor minden aktuális problémára megtalálom a megoldást. A legzseniálisabb gondolataim ekkor születnek.

img_3428.jpg

Gyerekkori élmény?

Jó rövidtávfutó voltam az általános iskolában, ezért benevezett a tornatanár egy 1200 méteres futóversenyre, mire másra. Na, ez nem sikerült túl jól, különösen, mert nem vittem melltartót, viszont az összes fiú ott volt az iskolából... :)

Motiváció?

Ne fájdítsd a szívemet ilyen kérdéssel! Annyira futnék, de még járni sem tudok rendesen. Biciklivel követem majd a futókat.

img_3437_1.jpg