Körbefutottuk a Balatont

2016. június 02. - AYCM SportPass

Lefutottuk, megcsináltuk! Megkerültük futva a Balatont, közben egy párszor meghaltunk, majd feltámadtunk. Büszkék vagyunk, hogy míg az induló csapatok közül több száz feladta, az ALL YOU CAN MOVE futói 22 óra alatt teljesítették a távot. Rengeteg élménnyel gazdagodtunk és ezt most meg is osztjuk, hogy tudjanak meríteni belőle azok, akik jövőre megpróbálkoznak ezzel az embert próbáló versennyel. Elsőként Dobrosi Eszter, az AYCM key account managere mesél nekünk.

dobi_ub_blogra.jpg  

 Dobrosi Eszter / key account manager

Mennyit futottál/ kísértél?

13 km-t futottam összesen és kb. 30 km-t kísértem bringával. Elsőre ez lehet, hogy kevésnek hangzik, de a délutáni szakaszon nagyon sokat kellett a tűző napon, emelkedőkkel tűzdelt útvonalon futni. Sok helyen egyáltalán nem volt árnyék.

Hogy értékeled a teljesítményedet?

A magammal szemben támasztott elvárásokat hoztam.  

A pont, amikor szidtad, aki kitalálta ezt az egészet? :)

Nem volt ilyen. Az egész program alatt és utána is csak jó dolgokat meséltem mindenkinek.

A pont, amikor azt mondtad, érdemes volt elindulni? 

Ez nem volt kérdés egy pillanatig sem. :)

dobi_bicaj_ub.jpg

Élmények, élmények, élmények…

 1. Nagyon jó csapatépítő program volt, ez már önmagában egy szuper élmény.
 2. Mindenki maximálisan segítette a másikat a közös cél érdekében, vigyáztunk egymásra, és közben nagyon jól éreztük magunkat.
 3. Az egyik éjszakai szakaszon Anna kísért biciklivel és közben énekelt nekem (https://www.youtube.com/watch?v=_6xNuUEnh2g) Brenda Lee elbújhat mögötte, de komolyan. Azóta is karácsonyi dalokat hallgatok… :)
 4. a kimerültség miatt a hajnali szakasz előtt már csak az alvásra tudtam gondolni, de nem lehetett. Futás közben is arra koncentráltam, hogy el ne aludjak. J Persze ilyenkor fut el az ember egy kuka mellett, aminek egy hatalmas párna van a tetején… Nyugi, nem álltam meg. :)
 5. Ami a megállást illeti; a felkészülésem alatt sokszor futottam hegyen, de a lankásabb részeken azért tartottam pihenőket is. A versenyen viszont egyszer sem húztam be a féket.
 6. Az alvásra visszatérve; Tomival Zamárdiban a parton a fűben dőltünk ki.
  Nem aludtunk sokat, de rengeteget számított, és persze gyönyörű volt Tihannyal szemben a napfelkeltére ébredni. Azt hiszem, itt remek fotók is készültek. :)
 7. Ami még mindenképpen említést érdemel, hogy több céges kapcsolattartónkkal és Klubtagunkkal találkoztunk, ők is futottak, együtt szenvedtünk, együtt örültünk és velük is történt egyfajta „csapatépítés”. Ők is láthatták, hogy nem csak papolunk a mozgás fontosságáról, hanem igenis mi is beállunk és lefutunk 220 km-t, ha kell :)
 8. Idén a csopaki frissítő és váltópontot is az AYCM támogatta, ezért a nem futó kollégáink ott segítették a felfrissülést és a haladást, de ahogy tapasztaltam és más csapatoktól is hallottam, a hangulat fokozásából is kivették a részüket. :)

Tervek a következő Ultrabalatonra?

Fontolgatom, hogy bringával a teljes kört megteszem. Ezen már a tavalyi UB után is gondolkodtam, szerintem jövőre beérik.

Még egy hasznos info: Sokan kértek tőlem AYCM tetoválásokat a verseny alatt. Bőrtípustól függ, de van, akiről nagyon nehezen jön le. Mielőtt sokat emlegetnének, nekik az acetonos körömlakklemosót ajánlom.

Óóó és egy fontos észrevétel: Ha beszéltek a szervezőkkel, feltétlenül említsétek meg, hogy a 60-as táblák nagymértékben lassították a haladást. :)

dobi_tattoo.jpg

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Holnap ilyenkor már róni fogjuk javában a kilométereket a 10. Ultrabalatonon, melynek az ALL YOU CAN MOVE nem csak indulója, de támogatója is. Az AYCM a hétköznapokon is jól bevált csapatmunkát ülteti majd át a balatoni futóversenyre, ami azt jelenti, hogy tulajdonosok, vezetők és beosztottak egymást támogatva küzdenek majd, 220km-en keresztül. Ott lesz így az AYCM tulajdonosa, Schneider Balázs is, aki felkészültségével és elszántságával az egész csapatnak példát mutat és a 220 km-ből egy maratonnyit vállalt magára.

10888809_757118227676057_3599053363849003542_n.jpg

Schneider Balázs / az AYCM tulajdonosa

Egy szóval az Ultrabalaton?

Nagyon összehoz, és nagyon elfáraszt!

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén (újra) indulunk? Őszintén! :)

Örültem! Lett motivációm minden reggel futni újra egy évig.

img_3415.jpg

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Minden nap futok, napi 6km-t.

Mit jelent számodra a futás?

A fitten tartást, mindennapos mozgást.

img_3410.jpg

Gyermek-, serdülőkori élmény futóversenyről?

Mindig szerettem futni, egész életem folyamán mindig futottam, sosem volt rossz élményem ezzel kapcsolatban. Korábban úsztam, annak is a kiegészítő sportága volt, amikor pedig triatlonoztam akkor meg az alapja.

Motiváció?

Az Ultrabalaton egy újabb cél, amit le kell küzdeni, amit leküzdhetek.

img_3437_2.jpg

A Monacói Nagydíjról az Ultrabalatonra – interjú Szujó Zoltánnal

Két nap és indul az Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A mezőny Balatonaligáról startol el, és a Balaton körbefutásával 220 km-es távot teljesít majd, megállás nélkül. Az AYCM csapatát erősíti a Forma-1 kommentátora is, aki csapata szerint a Forma1-es közvetítéseken megismert tempót és energiát helyezi majd az aszfaltra, semmilyen sebességhatárt nem tisztelve. Szujó Zoltánnal az Ultrabalatonról és a futásról beszélgettünk.  

Az első szó, ami eszedbe jut, ha meghallod, hogy Ultrabalaton? Most!

Egy mosószer. Félretéve a viccet, kemény lesz éjszaka meg hajnalban futni. Volt már szerencsém indulni egy 24 órás bicikliversenyen és azért őszintén szólva, hajnal 3-kor nem esik jól egyetlen sporttevékenység sem. Hál’ istennek nekem 5:40-kor lesz a második etapom az első pedig valamikor a későesti órákban, még szombaton. Azért kicsit összerezzenek, amikor meghallom ezt a kifejezést, hogy Ultrabalaton, de igyekszem készülni.

Hogyan?

Természetesen futással és cross traininggel is. Szerencsére azért az All You Can Move SportPass kitárja a lehetőségek kapuját, ami a sportot és a felkészülést illeti egy ilyen verseny előtt. Emellett a természetből is próbálok meríteni; Tegnap bicikliztem például egy hatalmasat az erdőben, amit eredetileg nem terveztem olyan hosszúra, mint amilyenre sikerült, de eltévedtem és nagyon rutintalanul még vizet sem vittem magammal. GPS-t sem, úgyhogy keringtem a Pilisben, míg végül ki nem találtam. Nagyon nagy élmény volt. Ezen kívül – pontosan 8 nappal az Ultrabalaton előtt – hivatalosan is megnyitottam magam számára a strandszezont a Balatonon, ugyanis Alsóbélatelepnél belegázoltam a jéghideg vízbe és úsztam egy kicsit.

Indultál valaha ilyen futóversenyen?

Igen, voltunk már egy pár rendezvényen. Még családdal is, egy-két kilométert futottunk közösen a gyerekekkel is. Nem vagyok azért teljesen tapasztalatlan ezen a téren. 5-10-15 km-es „próbálkozásaink” voltak már korábban. Indultunk az éjszakai futáson, Budapesten. Az például egy szenzációs élmény volt.

Gyerekkori futóversenyekről milyen emlékeid vannak?

A mezei futóversenyek nagyon megmaradtak. Az akkoriban nagy divat volt, főleg a Madarak és Fák Napján, tavasszal. Kizavartak minket a gátoldalba és lehetett futni a Körös parton, ami nem volt valami nagy élmény, de mindig szedtem a lábamat. Alapvetően nem szerettem annyira futni. Most, felnőtt fejjel kaptam rá.

Mit élvezel benne a legjobban?

Azt, hogy egyedül vagyok és ebben a monoton mozgásban nagyon el lehet lazulni, főleg fejben. Kitisztul az ember. Ez nagyon fontos, mert ömlik ránk a sok információ, amit szűrnünk kell, és folyamatosan fel kell dolgoznunk. Az, amikor az ember ezt ki tudja zárni maga a megnyugvás. Szerintem a futás egy relaxációs technika.  

Az All You Can Move csapatát fogod erősíteni hétvégén és a te helyzeted picit speciális, merthogy Forma-1 futam van…

Igen, mert az Ultrabalaton pont a Monacói Nagydíj hétvégéjére esik, ami logisztikailag picit megnehezíti majd a dolgomat, meg lehet, hogy a mikrofon mögött is, de igyekszem majd annyira sokat pihenni, amennyit csak tudok. A szombati időmérő edzés közvetítése után beugrom az autóba, lemegyek a Balatonra és lefutom az első, 8.3 kilométeres szakaszomat. Majd átmegyek a déli partra, közel a második etapomhoz, ami Balatonszéplaknál lesz, ott alszom, amennyit csak tudok, és aztán hajnalban lefutom a másik 8.3 kilométeres távot. Ha minden jól megy, a korareggeli órákban végzek, feljövök Budapestre és beülök kommentálni. Érdekes lesz, de várom már nagyon, és örülök, hogy egy olyan csapat tagjaként futhatok majd, amely maga a sport. :) 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Most szombaton 10. alkalommal kerül megrendezésre az Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A mezőny Balatonaligáról startol el, és a Balaton körbefutásával 220 km-es távot teljesít majd, megállás nélkül. A versenyen az összetartás szellemében rengeteg vállalat csapatként képviselteti magát,  így az AYCM kötelességének érezte az indulást is. Az AYCM pénzügyi igazgatója, Kecskés Csaba a cég gazdasági ügyei helyett a hétvégén a csapat futóit kíséri majd figyelemmel.

246594_10151002319047774_1473795382_n.jpg

Kecskés Csaba / pénzügyi igazgató

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kihívás.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Már tavaly, amikor befejeztük tudtuk, hogy idén is megyünk, így nem ért meglepetésként és a tavalyi tapasztalatokkal a hátunk mögött már csak egy jó bulinak fogom fel.

Hogyan készülsz?

Én kizárólag fejben, mert csak kerékpárral kísérek. :)

img_3353_1.jpg

A legjobb pillanat?

Nem tudnék egyetlen pillanatot kiemelni. Nagyon sok emlékezetes pillanat volt, amin jót nevettünk, akkor is és most visszagondolva is elmosolyodok. Az egyik legemlékezetesebb talán, amikor Enikőt kísértem éjszaka és Ő ráállt az előtte futó tempójára és követtük, de sajnos egy zsákutcában lyukadtunk ki, mert egy kereszteződést benéztünk az előttünk futóval egyetemben. Jót nevettünk, majd folyatattuk a szakaszt, pedig már igencsak fáradtak voltunk. Ami még nagyon megmaradt bennem, hogy éjszaka egy pillanatra elaludtam a kocsiban – úgy éreztem egy pillanat – és amikor felnéztem nyugtáztam, hogy tényleg egy pillanat volt, mert még ott van Balázs kocsija mögöttünk. Egy kis idő múlva, amikor megnéztem megint, rájöttem, hogy az nem is az ő kocsija, hanem csak egy ugyanolyan autó. Csörgött is a telefonom, hogy ők már rég a másik ponton vannak. Felborul picit az ember érzékelése. :)

img_3433_2.jpg

És a legrosszabb?

Nagyon nem szeretem az esőt, de hajnalra kaptunk belőle, ezért ezek a hajnali esős szakaszok tartoznak a rosszabb pillanatok közé.

Motiváció?

Én továbbra is csak azért kísérek, mert egyszerűen ki nem állhatok futni csak úgy magában. Szükségem van egy labdára, vagy valamire, amit kergethetek. :) Kísérőre is szükség van, így semmiképp sem szeretném kihagyni, mert egy nagyon jó buli és nagyszerű csapatépítő is egyben.

ub2015_2.jpg

 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

A május 28-án elrajtoló Ultrabalaton sokak életében az első komolyabb „felnőttkori” futóverseny lesz. Nos, ők a futók nyelvén szólva, elég jól „bekezdenek” ezzel a 24 órás futófesztivállal, még akkor is, ha a 220 km-t – amit a Balaton körbefutása jelent – csapatban teljesítik. A verseny Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja és mivel a vállalat maga a sport, a rendezvény támogatása mellett idén is kötelességének érezte az indulást. Az AYCM csapatában is vannak természetesen újoncok. Ilyen Aranyos Anna is, aki a többiek lelkesedéséből próbál erőt meríteni.

fb-bzfoto-45.JPG

Aranyos Anna / ügyfélszolgálat / controlling

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kihívás.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Mivel én még nem voltam tavaly a csapat tagja, ezért nekem ez az első lesz. Sajnos a futás nem az én sportom, de szeretem a kihívásokat. Nem mellesleg nagyon sokat segít az, hogy a többiek motiváltak, mert ezzel engem is motiválnak.

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Fokozatosan. Sajnos sokáig nem sportoltam aktívan, így egy ideje próbálom visszaépíteni a rendszeres edzést a mindennapjaimba. Én inkább kondizni szeretek, de nyilván ebben az esetben a kardió elengedhetetlen, úgyhogy Veresen futom a köröket. Szerencsémre pont a domb tetején lakunk, így egy kis extrém magasság is hozzásegít, hogy jobban teljesítsek majd.

Mit vársz a mostani eseménytől?

Mivel nem szeretek hosszútávot futni, számomra a csapatszellem, illetve a hatalmas adrenalin bomba lesz az, ami megkoronázza ezt az eseményt.

Gyermek-serdülőkori élmény futóversenyről?

Gyerekkoromban rengeteget futottam, azonban én inkább rövidtávfutó voltam. Ebből kifolyólag nehéz lesz leküzdenem ezt a távot, na meg persze az időjárás is mindig sikeresen megtréfál.

Motiváció?

Egyértelműen a többiek! Illetve ez is egy új „challenge”, ami csak rám vár. :)

ub2015_1.jpg

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Alig két hét és elrajtol Balatonaligáról a 10. Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A munkavállalók sportolását elősegítő vállalat a hétköznapokon is jól bevált csapatmunkát ülteti majd át a május 28-i futóversenyre, ami azt jelenti, hogy tulajdonosok, vezetők és beosztottak egymást támogatva küzdenek majd, 220km-en keresztül. Ott lesz így az AYCM tulajdonosa, dr. Mihalik Zsuzsa is, aki egy sérülés miatt ugyan idén futással nem, de minden egyéb eszközzel támogatja majd a csapatot.    

11216724_10200506331138071_8130895847733095848_n.jpg

Mihalik Zsuzsa / AYCM tulajdonosa

Egy szóval az Ultrabalaton?

Az akaraterő diadala.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Örültem neki, noha én idén sajnos nem futok az Achilles-szakadásom miatt, de jövőre biztosan indulok én is!

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Lélekben. De azt nagyon erősen. :)

A legjobb pillanat?

Kétszer futottam, egyszer éjszaka, 2 körül, majd hajnalban, és annyira élveztem, ahogy kelt fel a nap. A sötétségből belefutottam a fénybe, mindezt a Balaton partján!

img_3360.jpg

És a legrosszabb?

Nem volt ilyen. Most az a rossz, hogy nem futhatok... Várj, mégis van. A nappali futókat kísértem biciklivel, és kidurrant a bicajom kereke. Integettem a mellettem elhúzó, kísérő AYCM autónak, mire ők kedvesen visszaintegettek, majd nyomtak egy kövéret. Én meg toltam vidáman tovább a 45 fokban a biciklit, még 6 kilométeren át. Tényleg le kell már fogyni, nincs olyan vastag bicikligumi, ami elbírna... :)

Mit jelent neked a futás?

A futás jelenti az innovációt. Amikor már szabályossá válik a lélegzetem, és már nem kell minden lépésnél meggyőznöm magam, hogy fussak tovább, akkor minden aktuális problémára megtalálom a megoldást. A legzseniálisabb gondolataim ekkor születnek.

img_3428.jpg

Gyerekkori élmény?

Jó rövidtávfutó voltam az általános iskolában, ezért benevezett a tornatanár egy 1200 méteres futóversenyre, mire másra. Na, ez nem sikerült túl jól, különösen, mert nem vittem melltartót, viszont az összes fiú ott volt az iskolából... :)

Motiváció?

Ne fájdítsd a szívemet ilyen kérdéssel! Annyira futnék, de még járni sem tudok rendesen. Biciklivel követem majd a futókat.

img_3437_1.jpg

 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

A május 28-án Balatonaligáról elrajtoló Ultrabalaton nem csak a futókról, hanem a kísérőkről is szól. Nem is csoda, 220km nem kis táv, még úgy sem, hogy csapatonként 12 fő teljesíti. Különösen az éjszakai szakaszokon jön jól a csapattársak támogatása, hiszen könnyen előfordulhat, hogy felbukunk egy sünbe, esetleg találkozunk egy rókával… Neczpál Gábort, az AYCM csapatának jobb kezét és kísérőjét kérdeztük az Ultrabalatonról.

img_2433.JPG

Neczpál Gábor (a képen táncol) / AYCM vezető informatikusa

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kitartás

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Nagyon örültem neki. Nem csak jó buli volt, hanem össze is rázta a gárdát tavaly ez az esemény. Ahogyan én láttam, az első 1/3-ig még mindenki kereste a helyét, de utána már minden ment magától. Nem volt elhúzódás a feladatok elöl. Mindenki segítette a másikat, és főleg az éppen futó embert.

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Tavaly is kísérő voltam. Jól kialszom magam, mert legutóbb egy percet sem sikerült aludnom a verseny alatt.

img_3353.jpg

A legjobb pillanat?

Kísérőként érdekes volt látni, hogy mindenki máshogyan fut.

 • voltak gazellák, elszántan futók
 • volt, aki megkért, hogy csak kísérjem. Ne beszéljek, ne szóljak hozzá.
 • volt, akinek sztorizgatni, mesélni kellett, hogy jobban menjen a futás

Az egyik szakaszon volt egy érdekes pillanat. Egy róka futott ki egy utcából. Annyira meglepődött, ledöbbent az éjszakában szaladgáló emberek látványától, hogy kis időre lefagyott. Majd mikor felfogta a dolgot, fejvesztve bemenekült a bokrok közé.

Megdöbbentő volt látni azokat, akik egyedül futották végig a távot. Többen a vége felé már a saját teljesítőképességük határán, teljesen szétesett mozgással gyakorlatilag „vonszolták” magukat. Minden tiszteletem ezeké az embereké!

img_4383.JPG

És a legrosszabb?

Tavaly, estefelé a jó nagy szél utána megspékelve még egy kis esővel is.

Motiváció?

Az tavalyin is kísérő voltam. A bevált dolgokon nem kell változtatni! :) Mindig is utáltam „csak” futni. Nekem kellett hozzá valamilyen sporteszköz, amit kergetni lehet. :) Ha az van, akkor kifutom a lelkem. Annak idején amikor (20+ évig) fociztam, mindig utáltam a tavaszi alapozást. Egy-egy edzésen 10, 20, 30 km futás. brrr…

ub2_1.jpg

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Dobrosi Eszter, az AYCM key account managere a Gellért-hegyen készül az idei Ultrabalaton badacsonyi szakaszaira. A 220 km-es futóverseny Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja, és mivel a versenyen, az összetartás szellemében rengeteg vállalat csapatként képviselteti magát, az AYCM idén is kötelességének érezte az indulást, hiszen a munkavállalók mozgásáért dolgozik idestova 17 éve. Esztinek tavaly jutott hideg, meleg, eső, ezért az M1 időjósaihoz fordult protekcióért, hátha.

12966446_10209405241592603_1162300300_n.jpg

Dobrosi Eszter / key account manager

Egy szóval az Ultrabalaton?

Ha azt mondom, hogy egyfajta „kolléga teszt”? :)

Végül is, amikor nem futsz,  gyakorlatilag több mint 24 órát töltesz egy autóban a kollégáiddal.
Feszített tempóban haladunk váltópontról váltópontra, mindenki izgul egy kicsit, aludni nem sokat tudsz. Én tavaly összesen nem aludtam fél órát.
Nappal megsültünk a melegben, éjjel pedig baromi hideg volt. Ilyen körülmények között mindenki kikerül a komfortzónájából és nem a megszokott púderillatú kolléga néz vissza a kocsi másik sarkából.
De pont ettől izgalmas az egész. A közös cél érdekében mindenki koncentrál, és ez nagyon összehozza a csapatot, a nehézségek ellenére is.

ub2.jpg

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Idén már nem ijedtem meg, mert tavaly alkalmam nyílt megtapasztalni az Ultrabalaton ízét. Természetes volt, hogy megyünk és az is, hogy indulok. Sőt, többet is vállaltam, mint az előző évben.
De persze nem hagyom itthon a biciklimet sem, mert amikor nem futok, tekerni a legjobb buli. Mivel nem először megyünk, már sokkal pozitívabb élményként gondolok rá, nincs az a görcsös félelem,
mint egy éve, hogy teljesíteni kell. Tudom, hogy ott leszünk, együtt megcsináljuk és nagyon jó lesz!

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Hangulatfüggő, hogy reggel vagy este, de általában a Gellért-hegynek veszem az irányt. Felfutok a Szabadság-szoborhoz, (köszönök a mókusoknak a parkban) és a kis utcákon hazaszaladok.
Néha olyan is előfordul, hogy amikor leérek a hegyről, még kedvem támad egy kis ráadásra.   Amellett, hogy a Gellért-hegy közel van,
alkalmas a szintkülönbségekre való felkészülésben és persze a panoráma látványa nagyon feltölt. Ez a legjobb napindítás vagy végszó.

img_4414.JPG

A legjobb pillanat?

Nehéz kiemelni „A” legjobb pillanatot, mert az egész program egy adrenalin bomba, de talán a közös befutást említeném. A tavalyi Ultrabalaton előtt nem sokkal kerültem be az AYCM csapatába és azt hiszem, ez volt az első közös teljesítményünk, amit a célba érés koronázott meg.

A futáson kívül egyébként biztos, hogy az üresjáratokban idén is sokat fogok kísérni. Tavaly Badacsony környékén gyönyörű látvány fogadott miközben legurultam a hegyről, majd később, amikor ránk esteledett, kimondottan hasznosnak éreztem magam,
mert úgymond kivilágíthattam az éppen futó csapattársakat. Tavaly az éjszakai futásom előtt 5 perccel felébredni nagyon rossz volt, úgyhogy idén inkább bemelegítek egy jó kis tekeréssel.

img_4405.JPG

És a legrosszabb? 

Visszagondolva a legrosszabb is megszépült, de a legkellemetlenebb az volt, hogy éjszaka és hajnalban is esett az eső, amikor futottam. Ráadásul a nappali perzselő napsütéshez képest éjjel kimondottan hideg volt.
Én meg nem arról vagyok híres, hogy ezt szeretném…

Ha már támogatjuk az időjárás jelentést az M1-en, valaki elintézhetné, hogy idén jó idő legyen. :)

Motiváció?

Jön a strandszezon… Igen, azt hiszem, ez elég erősen motivál. :)
De persze szeretnék jobb lenni a tavalyi önmagamnál, és ha már említést tesztek rólam, akkor szeretném kiemelni, hogy világbéke (!), és az Ultrabalatonos póló is nagyon tetszik. :)

rajtfoto_1.jpg

 

Vigyázz, kész, Ultrabalaton 2016

Május 28-án 10. alkalommal kerül megrendezésre az Ultrabalaton, melynek Csopaki szakaszát az ALL YOU CAN MOVE (AYCM) támogatja. A mezőny Balatonaligáról startol el, és a Balaton körbefutásával 220 km-es távot teljesít majd, megállás nélkül. A versenyen, az összetartás szellemében rengeteg vállalat csapatként képviselteti magát,  így az AYCM a rendezvény támogatása mellett idén is kötelességének érezte az indulást, hiszen a munkavállalók mozgásáért dolgozik idestova 17 éve. El is kezdtünk ráhangolódni erre az ultra nehéz, de annál élvezetesebb 24 órára. Elsőként Orbán Tamással, aki tavaly összesen 70 km-t futott.

img_3443.jpg

Orbán Tamás (középen)  / Marketing/ Ügyfélszolgálat

Egy szóval az Ultrabalaton?

Kihívás.

Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy idén újra indulunk? Őszintén! :)

Az én ötletem volt, hogy induljunk, így egész végig hittem benne és támogattam. Tavaly nagyon nagy távot vállaltam, idén egyelőre rövidebb távot teljesítek. Ez persze változhat még a helyszínen. Az igazi kihívást inkább a rendezvény levezénylése és a csapat koordinálása jelenti, így számomra már tavaly elindult az Ultrabalaton.

img_3379.jpg

Hogyan készülsz? Őszintén! :)

Többnyire heti 4-5 alkalommal edzem az év folyamán, így csak beépítettem ebbe 1 futó edzést. Az edzésben vannak hosszútávfutások, gyorsító edzések és hegyi futások. Szeretném a tavalyi teljesítményem felülmúlni… és persze az edzőtársam egy másik csapatnak a kapitánya (tavaly minket erősített), őt és őket szeretném még lenyomni. :)

A legjobb pillanat?

Tavaly nagyon sok jó pillanatom volt, többek között ezért is szerettem volna idén megint indulni. Nagyon jó érzés volt, hogy a táv legnagyobb részét vállaltam, jóval túlléptem így a saját határaimat is. A legjobb pillanataim a legnehezebbek is voltak egyben:

A legnehezebb hegyi szakaszt sikerült kiválasztanom, melyen sikerült a csapatátlagot is tartanom.

A reggeli első szakaszomat egy félálomban vergődés után sikerült a leggyorsabbra hoznom, amellyel a csapat sokat javított a helyezésén. Váltáskor még afelől is kétségeim voltak, hogy tudom-e egyáltalán hajlítani a lábaimat, nemhogy futni.

img_3426.jpg

És a legrosszabb?

Sajnos a Szigligeti szakasznál nagyon elfogytam erőben. Minden lépés fájt és horzsolásos sérüléseim is voltak már, elég kellemetlen helyeken. Emiatt kénytelen voltam a következő szakaszomnál segítséget kérni csapattól, ennek köszönhetően azonban sikerült normálisan frissítenem, ennem és egy keveset félálomban pihenni a furgonunk rakterében.

Motiváció?

Szeretném idén a tavalyi eredményemet és teljesítőképességemet felülmúlni, hogy 5 percen belüli km-ekkel teljesítsem a vállalt szakaszokat. Csapat szinten szeretném az edzőtársam csapatát lenyomni, akár utolérni őket. Ez utóbbi inkább álom, mint reális cél, ugyanis 1 órával előttünk startolnak. Persze az utolsó szakaszig hajtani fogom a csapatot.

img_3448.jpg

Vissza a jövőbe!

kicsi1.jpg

Egy napra sztárnak érezhettem magam! Ilyen lehet mikor a Vissza a jövőbe film életre kel. Forduló fejek, leeső állak, megannyi mosoly és arcra fagyott vigyor. Nem volt senki, akiből ne váltott volna ki valamilyen érzést a BMW i3.

A külső egyedi és vonzza a tekintetet. Bár sokat nem árul el magáról a megjelenése. A morcos arc csak sejteti, hogy egy szörnyeteg lapul benne. Ebben az esetben a csöndesen lapul az alattomos. Hihetetlen ereje van az elektromotornak, amelynek köszönhetően a gázpedálra lépve eszméletlen sprintbe kezd.

A belseje tágas és ergonomikusan kialakított. Számomra minden kézre esett. Amire csak szükség lehet, az megvan a BMW i3-ban.

kicsi4.jpg
Közlekedés kényelmes és rendkívül dinamikus a kocsival. Az elektromotor hatótávja meglepően nagy. Egy napon keresztül nyúztam a gépet a városban és egyszer kellett csak töltenem… és tegyük hozzá ingyenesen! A hétvégi közlekedésem költsége a kocsinak és az ingyenes töltésnek köszönhetően 0,- Ft volt. Sőt hamarosan számos engedményt kapnak azok, akik ilyen kocsival közlekednek (mint például buszsáv használata). Mi lehet ennél csábítóbb? A BMW i3-nál jobb városi autóval még nem találkoztam!

kicsi2.jpg

Köszönöm a SIXT-nek ezt a páratlan hétvégét!

U.i.: Piros lámpa. Mellém guruló hormontól túlhajtott kakas. Gúnyos vigyor az arcán. Én nyugodtan ülök a csendben. Ekkor a lámpa vált és rátaposunk a gázra. Az kakas arcára fagyott vigyort a visszapillantómban látom. Van erő a gépben és nem is kevés! Esküszöm csak 70-ig gyorsultam!

kicsi3.jpg