All You Can Move SportPass

Ilyen kényelmes még sosem volt a fogyás! A nagy ételfutár teszt, 2. rész

2015. július 22. - AYCM SportPass

plate-of-food3.jpg

Bevezető cikkünkben azt ígértük, bemutatjuk a 21. század legnagyobb segítségeit a fogyókúrában. Márpedig ha segítségről van szó, a LifeTiltnél jobbat keresve se nagyon találunk. A honlapjukon gyakorlatilag az összes szükséges infót megtalálod ahhoz, hogy  saját erőből képes legyél változtatni a testeden, sőt az életeden, mert hogy itt életmódváltásról van szó, aminek „csupán” eszköze a fogyás, de a hadjáratuk végső és rendkívül nemes célja annak az önmagadnak a megtalálása, aki saját erejéből bármit képes elérni.  
No de mi nem a világot akarjuk egyelőre megváltani, úgyhogy maradjunk egyszerűen csak a mezei fogyásnál. A LifeTilt ugyanis olyannyira nyújt segítő jobbot az időhiányban szenvedő fogyni vágyóknak, hogy nem csak részletesen (de komolyan, annyira részletesen, hogy azt már tényleg csak az nem érti meg, aki nem akarja) leírja, hogy konkrétan mit mikor és mivel kell enni, ha fogyni szeretnénk, de az általa hirdetett elvek alapján elkészíti, és házhoz, vagy irodához szállítja az egész napi diétás menüt.

10432540_1498908040395428_3069733166421451456_n.jpg
Ez a gyakorlatban ugyancsak úgy történik, hogy kiválasztod a számodra szimpatikus menüsort, és adott időszakra megrendeled a teljes ellátásodat. A menük egységesen napi 1400-1500 kcal között mozognak, azon belül is étkezésenként teljesen optimálisan elosztva a fehérje-, zsír-, és szénhidrát arány, magyarul úgy van a menü összeállítva, hogy attól fogyni fogsz, de közben változatosan táplálkozol, finomakat eszel, és még csak nem is éhezel. Sokszor szerepel halétel a fogások között, ami szerintünk tök jó, ám gondoltak azokra is, akik irtóznak a haltól, nekik ezekre az esetekre van mindig halmentes opció.
Jelenleg ugyan még nincs a kínálatban, de már fejlesztés alatt áll a 2200 kalóriás napi menü, nyilván a pasik is elkezdték verni az ajtót - akiknek az 1400 kalória úgy nagyjából arra elég, hogy még éhesebbek legyenek -, hogy rájuk miért nem gondol a LifeTilt!? Nos akkor most mi itt, nem hivatalosan, de megnyugtatunk minden egyenjogúságában sértett férfit, nyugodjatok meg, rátok is gondol! Sőt, volt szerencsénk mindenki előtt ki is próbálni, hogy mennyire gondolnak rátok is, szóval izgalomra semmi ok, a LifeTilt menüvel hamarosan Ti is jól fogtok lakni! :)
Így tehát összességében kipróbálhattuk, hogy milyen az alap és a halmentes 1400 kalóriás menüsor, és az irodánk férfiúi megkapták az emberesebb 2200 kalóriás napi menüket.
Konkrétan az egész iroda LifeTiltet tesztelt egy hétig, így a következőkben legalább 4 szemszögből ismerhetitek meg a LifeTilt menüket, higgyétek el, ennél részletesebb és reálisabb képet már keresve sem kaphatnátok! :)
 
A korábbi teszthéthez hasonlóan, most is remekbe szabott kis dobozkákban érkezett a mindennapi étkünk korán reggel, a dobozkák szintén gondosan felcímkézve, hogy pontosan képben legyünk, LifeTilték ajánlása szerint mikor melyik doboz tartalmát tegyük magunkévá. Az egy napi élelemcsomagunk magában foglalta az arra a napra kapott ebédet (leves+főétel), uzsonnát, és a következő napon fogyasztandó reggelit és tízórait. A szemfülesebbeknek nyilván feltűnt a vacsora hiánya, ám hibáról szó sincs, az egész napi menü ugyanis úgy van felépítve, hogy a nap során szépen elosztva megkapod mindazt a tápanyag mennyiséget, amire a szervezetednek szüksége van, ami megfelelő energiával lát el a napod sikeres teljesítéséhez. Estére pedig a LifeTilt diéta már nem terheli le a gyomrodat, ezért vacsora gyanánt a menüdhöz egy adag fehérjeshaket ajánl (természetesen a saját márkájából) fejerjek.jpg, amit szintén megrendelhetsz a menüd mellé. Akinek ez első hallásra kicsit soványnak tűnik vacsorára, az higgye el, nem az, mert a nap során olyan jókat eszel, hogy estére már nem akarod tartólábastól felfalni az egész hűtőt, szóval nem is nagyon igényelsz többet. Na meg végeredményben ne felejtsük el, fogyókúráról van szó, szóval valahol azért kicsit illik meghúzni a gyeplőt na.

És akkor lássuk részletesen, mit tartalmaz a LifeTilt menü!

HÉTFŐ:

Ebéd:

Vöröslencse krémleves

  • - A vöröslencse krémleves nagyon finom volt.
  • - A krémleves nagyon finom volt, kellemesen fűszerezett.
  • - A leves állagra szuper volt, az íze is jó.

Sült pulykamell lencsés rizottóval

Citromos grillezett hal zelleres barnarizzsel

A hal szerencsére nem volt szálkás, a rizs is finom volt, bár egy kis sót még elbírt volna.

Currys pulykamell barnarizzsel

  • A hús omlós volt, a szósz fűszerezése finom, ízletes. A barnarizs puha, kicsit ízetlen, de a kettő összességében jó ízhatást keltett.    A hús omlós volt, a szósz fűszerezése finom, ízletes. A barnarizs puha, kicsit ízetlen, de a kettő összességében jó ízhatást keltett.  
  • A pulykamell átsült, nem száradt ki, zamatos maradt, a mártás színe nem volt bizalomgerjesztő, de finom volt, a rizs jól nézett ki, de sajnos nem volt íze; összességében az egész ebéd 10-ből 7 pontot kapott nálam.

Uzsonna: Tofus cukkini paprikás

  • Finom volt az íze, kicsit lehetett volna tartalmasabb, de az ebéd még nagyjából eltelített, úgyhogy nem volt gáz.
  •  A paprikás lehetne paprikásabb, magyarosabb. Jobban fűszerezném, de jó ötlet tofuval készíteni.

hetfo.jpg

KEDD:

Reggeli: Szeletelt csirkemell sonka, paradicsom, 1db rozskifli

  • Finom puha volt a rozskifli, jó volt a felvágott is, látszott rajta, hogy színhusi és nem az a mócsingos sz@r, még egy kis zöldséget elbírt volna a történet.
  • Egyszerű reggeli, nothing serious.

Tízórai: LifeTILT Cappuccino Túrókrém

  • Ezt már tegnap óta vártam, kellemes ízű volt a túrókrém, nem volt csömör, mint a bolti verzió, nem csalódtam benne.
  • Finom, bár ha nincs ráírva, hogy milyen ízesítés, nehéz megállapítani, de jól esik a "nagy diétában" az édesség:)
  • Ahhoz tudom hasonlítani, amikor a fagyiporból készült krémet már megesszük és nem hagyjuk megfagyni. :) Nekem ízlett.

Ebéd:

Orjaleves

  • A leves nagyon finom volt, kicsit menzás íz világ, a hazai ízekkel vegyítve, finom, és tele volt husival.
  • A leves csomagolva nem volt bizalomgerjesztő, de melegítés után nagyon fini volt. Akadt benne zöldség és husi is bőven.
  • Amolyan raguleves sok csirkehusival. Finom "nagymamás" íze volt. :)

Grill csirkemell grillezett céklával, rizzsel

  • A főétel a maga egyszerűségével finom volt, jól el van találva az adagok mérete, a levest pont kiegészíti a főétel mennyisége.
  • A csirkemell is finom volt. A rizsen a cékla segített egy kicsit, de a többi rizshez hasonlóan ennek sem volt íze.

Rostonsült tengeri hal barnarizzsel és kapormártással

  • Isteni finom volt, aki szereti a halat kaporral, az nem fog csalódni. :)

Uzsonna: Csirke húsos ragu zöldségekkel, kuszkusszal

  • Egyszerűen csak finom volt, nagyon ízlett a kuszkusz a zöldségekkel.
  • A csirke egyszerű volt, de borsos, így volt íze. A kuszkusz nagyon finom volt, mintha tésztát ettem volna, a zöldség minimális volt benne.
  • A hús szokás szerint rendben volt, a zöldséges kuszkusz viszont meglepett. A rizsekhez képest sokkal finomabb köretnek bizonyult, amit a zöldségek még jobban feldobtak.

 kedd.jpg

SZERDA:

Reggeli: Kefíres gyümölcslepény 

  • Olyan "mamaféle" süti íze van, ez a reggeli nagyon finom volt, és nagyon laktató.
  • Békebeli süti, olyan, mint ami a mamák szoktak sütni. Akár délután is kiváló lenne egy csésze kávéval.

Tízórai: LifeTILT Eper Túrókrém

Ebéd:

Korhelyleves

  • A levest kicsit után kellett sóznom, de ezt leszámítva finom volt és tartalmas.
  • A leves egészen hasonlított nem diétás társához. Volt benne hús, nyilván nem az a füstölt íz, ami egy nem diétás változat szerinti levesre jellemző, ez picit hiányzott belőle, illetve a fűszerezése enyhe volt, de azért cserébe, hogy diétás, nagyon elégedett voltam a levessel.
  • A leves tartalmas volt, sok káposztával, némi szalonnával és enyhén fűszerezve.

Grillezett lazac, barnarizses rizibizi, grillezett cukkini

A lazacban nem lehet csalódni, nagyon jó, és a köret is finom, a cukkinit nem sütötték szénné, pont jó állagú volt.

Távol-Keleti szószban pácolt filézett csirkecomb

  •  Érdekes ízhatású, de finom volt. A szósz jó fűszeres volt, inkább egy erős pácnak tudom leírni, ami tökéletesen ellensúlyozta a köret "egyszerűségét".
  • A csirkecomb omlós volt (mégsem volt túlsütve), kellemesen fűszerezve, még mondjuk a szósz enyhén pikáns volt. Elég nagy adag volt és tartalmas. Az egyetlen amit nem éreztem, az a koriander.

Ananászos serpenyős pulykamell, párolt árpagyöngy, párolt brokkoli

A csirke finom volt, aki szereti az ananászos húst, annak biztos, hogy nagyon tetszene, a brokkoli és az árpagyöngyök túl puhák voltak, illetve a korábbi napi köretekhez hasonlóan íztelenek voltak, egy kicsit rövidebb párolási időt és némi fűszert javasolnék hozzá; összességében nem volt rossz, jóllaktam tőle, nem állt be a kajakóma, ami jó.

Uzsonna: Zöldséges rakott édesburgonya

  • Összességében is nagyon finom volt, de a legjobban a tetején az a sajtszósz szerűség ízlett.
  • Ez a kaja nagyon finom volt, ízre, színre, állagra, illatra is szuper volt, burgonyának írták, de szerintem csak répa volt benne:) összességében nagyon tetszett és nem volt íztelen (észrevettem hogy az uzsonnák jobbak az ebédeknél)
  • Leginkább egy zöldségfőzelékhez tudom hasonlítani. Kellemes lágy íz, abszolút nem megterhelő, könnyed étel.
  • Akár még otthoni ebédnek is megállná a helyét, finom ízű, nyári étel. A sajt (?) a tetején isteni volt, de még jobban odapirítottam volna.

 szerda.jpg

CSÜTÖRTÖK:

Reggeli: Színes, paprikás, kefíres túró rozskiflivel

  • Nagyon finom volt, a túró lehetett volna egy picit több is, mert tényleg etette magát :) A kifli nagyon finom, meg kell kérdeznem, honnan hozzák.
  • Körözött paprikásan, örök kedvenc és a kifli tényleg nagyon magos, rozsos volt, mert hát úgy szeretjük. :)
  •  Igazi könnyed reggeli, nyáron a nagy melegben ez csúszott, még mondjuk mást nem ettem volna meg.
  • Lágy, könnyed reggeli étel. A magvas kifli és a túró nagyon jól harmonizált egymással.

Tízórai:  LifeTILT Karamellás Brownie Túrókrém

Ebéd:

Fitt citromos almaleves

  • Az almaleves volt a hét csúcspontja, tökéletesen, minden nap tudnám enni, finom édes, tele almával, kellemesen fahéjas, és nyáron különösen jól esik.
  • A levessel együtt szinte megérkezett a Jézuska is. Természetesen nem gondoltam egy percig se, hogy Karácsonyfát állítsak, de majdnem… :D Na, szóval ízlett, gyerekkorom ízvilágát hozta vissza, amikor a nagypapánál ettük a friss kompótot. Citrommal még tuningoltam volna, de hamar elfogyott így is.
  • A leves nagyon finom volt, nem volt vizes, finom almás íze volt, citromot nem éreztem.
  • A levesen annyira nem lehetett érezni a citromot. Nem volt egy gasztronómiai élmény, de nem mondanám rá azt sem, hogy rossz volt. Pozitív, hogy tele volt almadarabokkal.

Jégsaláta garnélával és kefíres öntettel

A maga egyszerűségében finom volt, nagy adag jégsaláta, kevésbé nagy adag garnélával, de a kefíres öntet nagyon jól volt fűszerezve, sokat dobott rajta.

Gyömbéres szilvás csirke barnarizzsel

A csirke az nagyon finom és egyben volt számomra: csirke fűszerezése, állaga, a szilva és a szósz harmonizált. Olyan amiért úgy érzi az ember, hogy megérte érte fizetni. Egyetlen negatívum, hogy lehetett volna több is! Nagyon finom volt, így kicsit űr maradt bennem és éhes maradtam.

Csirkemellsteak párolt vegyes zöldséggel

A csirke és a párolt zöldség teljesen egyszerű volt, semmi extra, semmi íz :)

Uzsonna: Pulykavagdalt jázminrizzsel

  • Ugyan nem előzte meg az almalevest ízre, de legalább olyan finom volt ez is. A jázminrizst finoman készítették el, a vagdalt pedig borzasztóan finom volt, állagra is tökéletes.
  •  A hús íze hasonlított a fasírtéra, nagyon finom volt. Azonban a hús és a rizs együtt túl száraz volt. Valamilyen szósz jót tenne neki.

 csutortok.jpg

PÉNTEK:

Reggeli: Fahéjas muffin (cukor nélkül, tönkölylisztből) 

  • Péntekre kijelenthetem, hogy szeretem a lifetilt reggeliket, pedig ezektől féltem a legjobban! Ki ne szeretné a muffint? Meggydarabokkal dobták fel az egyébként is nagyon finom sütikét, ami amilyen kicsi, annyira eltelít. Nagyon jó!
  •  Péntek van és ezzel indíthatok? Neee! Muffin íz, muffin állag, muffin küllem… mégis miért jó? Mert diéta alatt az ember az ilyeneket elfelejtheti, de mégis most ehetek! Csaló péntek! :D
  • Reggelire a legjobb egy bögre kávéval.

Tízórai: LifeTILT Fehér csoki Túrókrém

Ebéd:

Erőleves tofukockákkal

  • A levesek egész héten nem okoztak csalódást, így ez sem. Húsleves volt, finom volt, semmi extra, egyszerűen csak finom.
  • Másnaposságra (is) tökéletes leves. :)

Vadas pulyka hajdinával

  • A vadasra is csak azt tudom írni, hogy irtó finom volt, pedig azt könnyű elrontani, de ez ízes volt nagyon.
  • A pulyka omlós volt, a szósznak nem sok köze volt a vadashoz, de finom citromos volt és az egyszerű hajdinával együtt nagyon finom volt.

Fitt rántott pulykamell, színes zöldségragu, árpagyöngy

A pulykamell kicsit kemény lett a panírtól, de összességében nagyon finom volt.

Uzsonna:  Csirkemell sült zöldségekkel

  • Itt a zöldségek inkább párolva voltak, mint sütve, de így is jó volt. A húson volt egy kis szaft szerű szósz, ami nagyot dobott rajta.
  • Könnyű, nyári uzsonna volt.

 pentek.jpg

SZOMBAT:

szombat.jpg ÖSSZEGZÉS:

Mindenekelőtt,  továbbra is azt kell mondanunk, hogy szerintünk ez a típusú ellátás lényegesen megkönnyíti az életünket, hogy pontosan miként, arról komplett cikket is írtunk már, de lényeg a lényeg, szerintünk megfizethetetlen segítséget jelent.
Ha Fittkajánál a gourmet szót használtuk, akkor a LifeTiltnél a design szó jut eszünkbe. Ugyan az ételek ízét ez nem befolyásolja, de mégis az összképhez nagyban hozzájárul, hogy az egésznek a tálalásmódja nagyon modern, nagyon stílusos volt. A fogások egyszerűek voltak, nem voltak ugyan kiemelkedő íz orgiák (kivéve az almalevest, na az mindenkinél kiverte a biztosítékot, olyan jó volt), de megbízhatóan finom volt minden, a maga diétás műfajában pedig kifejezetten ízesek voltak az ételek! A fogások napokra lebontva szerintünk jól voltak összeválogatva, nem volt egysíkú a diéta, a reggeli is egyik nap sós, a másik nap édes. A tízórai mindig standard túrókrém, csak minden nap más ízesítéssel, ami mondjuk nekünk szerencsére mindannyiunknak ízlett, de azért elgondolkodtató, hogy mit csinál szegény szerencsétlen, aki teszem azt rühelli a túrókrémet.. :) Az ebéd ugyebár azáltal, hogy 2 fogásból állt, levesből és főételből, nagyon-nagyon laktató volt, örültünk a levesnek! Az uzsi adag pedig pont elég energiát adott az esti edzéshez, utána meg egy finom fehérje, szóval jól ki van ez találva, na.
Mi a TiltFood-ot konkrétan 5 napon keresztül teszteltük, így nyilván 5 nap alatt hiába is vártuk volna  a csodát, tisztában voltunk vele, hogy a télen felszaladt úszógumi nem ez alatt az 5 nap alatt fog eltűnni rólunk, mégis érezhetően tapasztaltuk a TiltFood pozitív hatásait, a közérzetünkben mindenképp, Egyszerűen jobban éreztük magunkat a teszt hét végére, mint amikor random vadászunk magunknak reggelit/ebédet/vacsorát/nasikát, és összevissza eszünk mindent, ami épp az utunkba kerül! Hozzászoktunk a rendszeres étkezéshez, ami szintén nagyon jó!

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr437642070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása