All You Can Move SportPass

Reebok Crossfit Duna II.

2015. augusztus 06. - AYCM SportPass

reebok_crossfit_17.jpg

A tesztünk első állomása a Reebok egyetlen itthoni hivatalos terme a Reebok Crossfit Duna volt.A terem a Hajógyári sziget indusztriál és poszt-party környezetében található. Elhelyezkedése ideálisnak mondható, ugyanis óriási szabad (elhagyott) területtel rendelkezik, amelyet szabadon ki lehet használni akár futáshoz akár egyéb gyakorlatokhoz. Könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autósan is.

A terem belső kialakítás is a környékkel harmonizálva a klasszikus nyers indusztriál stílust követi. Egy crossfit terem esetén az ember nem is kíván mást. Ide nem a kirakat nők vagy férfiak jönnek, hanem a valóban sportolni és önmagukat legyőzni vágyó emberek. Szóval bármely két csoport nemes képviselője vagy, úgy nagy örömmel tudok egyéb termet ajánlani!
Minden felszerelés a legjobb minőségben megtalálható, amire csak szüksége van egy olyan sportolónak, aki (tökeit felvarrva) elhatározza és lejön edzeni ide: Rogue eszközök, keret, több gyűrű is, traktor gumi (nem az Audi felni, hanem ez a menő – drágább is), evezőpadok, kettlebellek, stb… A talaj pedig természetesen speciális padlóburkolattal van borítva, hogy a súlyt le is tudd dobni (le fogod úgyis, végén már fétis is lesz).

A legfontosabb mielőtt belevágsz, hogy rendelkezz egy minimális angoltudással, narrátorral vagy egy elvárható minimális asszociációs képességgel, hogy felfogd, amit mondanak és mutatnak neked. Utóbbi esetén nem kettlebellt, hanem a csörgőt javasolnám neked. Ez fontos, ugyanis az edzés angol nyelven folyik. Bármennyire is maximális figyelmet szentelnek az oktatók rád, sajnos a félreértésekből sérülések lehetnek.
Szombaton két szint közül választhattunk: kezdő és haladó. A konditermi jártasság sajnos nem jelenti egyenesen, hogy haladó órára tud valaki menni. A crossfit ugyanis inkább alapszik az erőemelésen, mint a gyúráson. Így, aki nem tudja, hogyan kell emberien guggolni (nem rángatózni) vagy szakszerűen nagyobb súlyt mellre venni, úgy kéretik lemenni a kezdőedzésre. Persze a többi nap további órák is elérhetőek.

image.jpg

Az edzés egy szóval: professzionális. Az edzés elején készséggel elmagyarázták és bemutatták a napi kihívást. Egy laza futást követően a gyakorlatok helyes kivitelezését bemelegítés részeként begyakoroltuk. Miután bemelegedtek az izmaink, lenyújtottunk és hengereltünk hosszabban. Ezt követően indulhatott a 21 perces kihívás. Minden percben az alábbi 3 gyakorlatból kellett a soron következőt elvégezni:
15 Wall ball – guggolásból indítva a medicínlabda feldobása két kézzel egy bizonyos pont fölé
20 kitörés, ugrásban lábcserével
10 toes to bar – függeszkedésben lábemelés a lengésből indítva
Ha a gyakorlatot 30 mp alatt teljesítetted, akkor 30 mp maradt pihenni. Ha lassabb vagy, akkor természetesen kevesebb. Magyarul itt jobban megéri a segged széthajtani. 40 fokban még onnan is folyt rólunk az izzadtság… szóval tudjátok. De nem gond, ezzel is csak a Dunát tápláltuk. A kihívást követően még egy kis nyújtás és hengerelés. Ha nem fájna eléggé, akkor most dolgozzunk rá.

Konklúzió:
Azt hazudtam, hogy kellemesen átmozgatott az edzés, de a valóságban 3 napig az elfelejthettem az ülőpozíciót. Több évig crossfitteztem és sok teremben megfordultam, de ritka az ennyire összeszedett óra. A szaktudás páratlan motivációval és odafigyeléssel társul. Az első pillanatban beszippant a közösség és egész edzésen tart a varázslat, majd űrt hagyva benned távozol. Azonban a hihetetlen elégedettség és öröm, amit utána érez az ember, az tovább kitart. Teljesen fanatizált minket! Ennek köszönhetően örömmel jelenthetem be, hogy sikerült partnerségre jutni a Reebok Crossfit Dunával! Tapsvihar, ováció és bedobott bugyik! Juhéj!

 

A cikk első részét itt olvashatjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr397682778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása