All You Can Move SportPass

Öt tipp első paintballozáshoz

2017. február 27. - AYCM SportPass

Öt tipp első paintballozáshoz

Íme öt tuti tipp az első paintballozásodhoz egy profi paintballostól, Ludas Viktortól a Paintball Akadémia SE elnökétől.

Amikor először mész paintballozni bizonyára sok új élményben lesz részed, adok öt egyszerű tippet, ami sokat segíthet Neked!

1.) A paintball egy csapatjáték

A paintball csapatjáték. Az egyéni villanások ugyan képesek megváltoztatni egy-egy játék képét, de összességében csapatként játszva tudtok jó eredményt elérni. Amikor egy versenyen jól szerepeltünk, szinte mindig a csapatjátéknak köszönhettük a végső győzelmet. Sokszor olyan csapatokat is felül lehet így múlni, akik egyénileg jobbak Nálatok! Ezért érdemes együtt mozognotok, fedeznetek egymást és egy előre meghatározott stratégia szerint játszanotok.

2.) Kommunikáció

Ha jól kommunikáltok, akkor a csapattársaid lesznek a Te szemeid és ahogy a mondás tartja: több szem, többet lát! A kommunikáció az egyik legfontosabb eleme a paintball csapatmunkának. Gondolj csak bele, ha csak 5 ellenféllel számolsz, vajon figyelemmel tudsz kísérni 5 embert, hogy merre mozog, hova lő éppen? Ha jól kommunikáltok, akkor szükség esetén akár játék közben is meg tudjátok változtatni a stratégiát, vagy tudtok egymásnak szólni, ha az ellenfél valami váratlant húzott. Törekedjetek az egyszerűségre a kommunikációban. Ha irányról és formáról nevezitek el a fedezéket az nagy könnyebbség, pl.: jobb hátsó kocka, bal henger, stb.

3.) Ne legyen csőlátásod!

Amint a két ellenfél csapat találkozik, a paintball pálya fedezékei közt nagyon gyorsan elkezdenek pörögni az események. Ezért fontos, hogy mindig kísérd figyelemmel a játék egészét. Ha csak egy dologra, egy ellenfélre koncentrálsz, könnyen bajba kerülhetsz, mert addig a többiek esetleg bekerítenek. Ezért is fontos, hogy a társaiddal folyamatosan kommunikációban legyél.

4.) Szélesítsétek a pályát!

A paintballban nagyon fontosak a szögek, ahogy a szakzsargonban használjuk: a pálya szélesítése. A győzelmet sokkal könnyebb megszerezni a széleken, mint frontális támadással. Ennek a legegyszerűbb módja, ha 1-2 játékossal frontális támadást színlelsz, elvonod az ellenfél tűzerejét és figyelmét, míg a többiek az oldalról bekerítik őket. Ha jól lezárjátok a szögeket, akkor az ellenfelek egy nagyon szűk helyre fognak beszorulni, így biztos, hogy rövidesen kiesnek a játékból.

4.) Szóródjatok szét és lépésről lépésre haladjatok előre!

Az első játékosok közt gyakran látni, hogy a legközelebbi fedezéket választják és ott kempelnek a játék egész ideje alatt. A félelem érthető, de fontos, hogy minél többen maradtok hátul, annál kevesebben lesztek valójában az ellenfelekkel szemben. Így a csapatod hátrányba kerül (mintha fociban 11 játékosból párat leültetnél a cserepadra) és szép lassan felőrölnek majd Titeket.

Paintball tippek 5. – Csak akkor találhatsz el valakit, ha lősz!

Fontos, ha kijössz a fedezék mögül és lősz, az ellenfeled is el tud téged találni. Ezért minél kevesebb találati felületet mutass magadból, amikor kihajolsz lőni. Emellett próbáld meg folyamatosan változtatni a helyet, ahol kihajolsz lőni, így az ellenfeled nehezebben fog tudni Téged eltalálni. A fedezék tetején óvatosan játssz, hiszen itt vagy a legvédtelenebb.

+1 tipp:

Ha van kedved, gyere le hozzánk egy paintball edzésre, ahol könnyen elsajátítható technikai trükköket is mutatunk!

További paintball tippek a linkre kattintva. Érdekel a paintball vagy szeretnél egyet játszani? Keresd fel a Paintball Akadémiát, ahol az edzéseken AYCM kártyával kedvezményben is részesülsz!

 

http://paintballakademia.hu/index.php/2017/01/25/paintball-tippek-profiktol-az-elso-jatekodhoz/

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr312298969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása