All You Can Move SportPass

Crossfit Trafo II.

2015. augusztus 06. - AYCM SportPass

1425238_935477519825405_2408545077852790491_o.jpg

Teremlátogatásunk utolsó állomásához érkeztünk. 3 terem és 3 különböző edzés, különböző erősségek és jellegzetesség.

A Trafó ezek között hol foglal helyet és mit képvisel? A hely ahova legyél bárki, érkezz bárhonnan, rendelkezz bármilyen sport múlttal, itt megtalálod a helyed és csodát tesznek veled. Van egy célkitűzésed, itt megmutatják, hogyan szárnyald túl.

A terem egyetlen gyengesége a környék, gyorsan érkezz és távozz! Utóbbi edzés függvénye, ugyanis egy gyilkos WOD után lajhár reflexeivel fogsz rendelkezni. De ha kemény akarsz lenni, akkor kemény környéken is kell nevelkedni! Kocsival érkezők az őrzött telep udvarában tudják hagyni a verdát.

A terem nagyon tágas és jól szelőzik. Ami nem utolsó, ha nektek is annyi eszetek van, hogy a nyár legmelegebb hetén érkezzetek. Átmenetileg ti is felvehettek egy felsőt, de csak eláztatod… minek a mosnivalót bővíteni. A terem két részre van osztva: egy kisebb súlyemelő részre és egy nagyobb crossfit részre. Utóbbiban többen is kényelmesen elférnek anélkül, hogy zavarnák egymást. Érkezésünkkor is 2 óra ment egyszerre, plusz súlyemelők is gyakoroltak.

services.jpg

Az edzés egy összetett, minden ízületet átmozgató bemelegítéssel és mobilizációval indult. A másfél órás edzésből, minimum félórát szántak erre. Ezt követően indult a kiírt mozdulat lépésről-lépésre való felépítése. A gyakorlat minden részét rúddal, és egyre nagyobb súlyokkal begyakoroltuk. Csak az edző rábólintásával léphettél mindig egy szintet. Így mindenki az alapoktól addig juthatott, ameddig a koncentrációja, ereje és képességei engedték. Senki sem érezte, hogy visszatartják, hanem inkább mindenki együtt mozog a csoporttal, más-más szinten és súllyal.

A mozdulat tanulását követően megszokott módon egy WOD-dal zártuk az edzést:

7 min AMRAP (As Many Rounds As Possible) Wallball (9kg)

EMOM (Every Minuste on the Minute) 5 Deadlift (60/100kg)

A wallball megtévesztően könnyű volt az első körben. De miután már sokadik körben szólt az óra (percenként) és jött az 5 deadlift, annál nehezebben sikerült felvenni a földről a labdát. A kihívást követően remegő lábbal és olyan széles vállal mentem haza, hogy a kapun is oldalazva fértem ki. Az edzés nagyon jól felépített volt és mindenki megtalálta szintjének megfelelő kihívást.

A crossfit Trafónál tett látogatásunk méltó lezárása volt a crossfit körutunknak, a csúcson kell abbahagyni!

 

A cikk első részét itt olvashatjátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://aycm.blog.hu/api/trackback/id/tr227685730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása